MARK HOLLIS

NEVJERICA U SVIJETU GLAZBE NAKON IZNENADNE SMRTI JEDNOG OD NAJVEĆIH HITMEJKERA 80-ih Frontmen kultnog benda Talk Talk preminuo nakon kratke bolesti

 Profimedia, Uppa entertainment
 

Mark Hollis, pjevač benda Talk Talk koji je zenit slave doživio 1980-ih s hitovima 'It's My Life' i 'Such a Shame', preminuo je u dobi od 64 godine.

Kako je potvrdio njegov menadžer Keith Aspden, Mark Hollis umro je "nakon kratke bolesti od koje se nije uspio oporaviti".

Njegov bend ušao je svojim hitovima u mainstream pop glazbu, ali vremenom su se okrenuli glazbenom eksperimentiranju.

Hollis je 1998. godine objavio svoj solo album, a potom se ostavio glazbene karijere i izašao iz javne sfere. Svoj postupak objasnio je sljedećim riječima: "Odabrao sam svoju obitelj. Možda drugi to mogu, ali ja ne mogu biti na turneji i biti dobar otac istovremeno."

Basist Talk Talka Paul Webb, poznatiji kao Rustin Man, kazao je da je šokiran i rastužen viješću o smrti Marka Hollisa. "Bio je glazbeni genij i bila je čast i privilegij biti u bendu s njim", napisao je.

Simon Le Bon iz Duran Durana nazvao je Hollisa "jednim od velikih glazbenih inovatora".

Gary Kemp iz Spandau Balleta kazao je: "Njegov utjecaj na glazbu bio je ogroman i dalekosežan. Velika osoba moderne ere koja se prerano oprostila od publike, ali nam je ostavio još toliko mnogo toga da nas gane".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:07