KULTURNI TURIZAM

Prava poslastica za ljubitelje jazz-a: U kolovozu počinje Last Minute Open Jazz Festival

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.07.2012. u 14:00

Evo razloga da u svom planeru zaokružite kolovoz, a na karti Hrvatske markerom obilježite Bale i Velu Luku na Korčuli pa sve skupa čekajte s nestrpljenjem!

Naš najveći neprofitni festival, Last Minute Open Jazz Festival, koji se svake godine održava početkom kolovoza, poprima oblik pokreta, a ove godine dovodi još domaćih i stranih renomiranih jazz glazbenika.

Festival se održavao u istarskom gradiću Bale- Valle, a sve veći "apetiti" posjetitelja proširili su, ove godine, dobar zvuk preko Šibenika do Korčule.

U razdoblju od 1 - 5. 08. 2012. na festivalu u Balama za odličnu glazbu bit će zaslužni: Etienne Mbappe & Su La Take, Djabe Group, Luca Ciarla Ouartet, Anke Helfrich & Ratko Zjača, Kombinat Band, Vasko Atanasovski Trio, Daniel Marques, Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quartet, Denisse Jannah...i mnogi drugi.

Na Korčuli svoju će glazbu publici predstaviti Denisse Jannah New Quartet, Etienne Mbappe & Su La Take, Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quartet, Elvis Stanić Group, Goran Ilić Quartet, Oliver Dragojević i drugi.

Na festivalu koji traje neprekidno 9 dana, sudjelovat će preko 70 glazbenika a održati će u Istri i u Dalmaciji s namjerom da pokrene živu sponu između te dvije toliko divne hrvatske županije. Kulturni turizam je neophodna podrška izgradnji bolje i sretnije Hrvatske , dobre i vesele zemlje.

Festival je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Ive Josipovića i "Akademije svega" u organizaciji udruge za kulturu "Kamene priče" kao i istoimene jazz konobe iz koje je, prije šest godina, cijela priča i krenula.

U slatkom smo iščekivanju kolovoza!

Izdvajamo