KUTLNI BEND 80-IH

PREŽIVJELI ČLANOVI Nakon regionalne turneje koncert u spomen Ekatarine Velike i u Zagrebu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.11.2017. u 13:58

YouTube

 

Prije 27 godina, točnije 9.11.1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase zadnji put zajedno članovi Ekatarine Velike naklonili publici na koncertu održanom u dvorani Pauk. No zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo.

Poklonici Ekatarine Velike moći će uživo čuti njihove najveće hitove jer 25.11. u goste zagrebačkom Metropolisu dolazi EKV offical tribute band Krug, popularan širom regije.

Krug, sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali u originalnoj postavi Ekatarine Velike, već nekoliko godina za redom puni klupske prostore u Zagrebu.

I ove godine Krug povodom obljetnice smrti frontmana Ekatarine Velike Milana Mladenovića je početkom 11.  mjeseca krenuo na regionalnu turneju koju će završiti upravo u Zagrebu. Kako je Ekatarina Velika ostavila veliki trag na rock sceni, mnogi i dan-danas pohode ove koncerte u svim većim gradovima regije. U Beogradu se tako članovima Kruga pridružuju mnogi poznati muzičari koji su bili dio novovalne priče, te kolege i štovatelji moćnog zvuka Ekatarine Velike.

 

Niti zagrebačka publika neće biti zakinuta jer će se Krugu i ovoga puta pridružiti gosti iznenađenja, pa će zajednički  zasigurno zagrebačkoj publici pružiti priliku da uživo osjete moć zvuka kultne Ekatarine Velike. Dvije godine nakon što je ovaj regionalno popularan bend dupkom napunio Metropolis klub te ranije i Tvornicu kulture, poklonici Ekatarine Velike imati će priliku uživo ponovno uživati u zvuku kultnih pjesama koje i mnogi danas rado slušaju.

 

Bend “Krug” nastao je u proljeće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda.

Krug EKV tribute svoje koncerte doživljava kao privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijele fascinaciju jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih rock grupa na ovim prostorima te svim, prerano otišlim, genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Članovi benda Krug EKV su Marko Milivojević (bubnjevi), Dragiša Uskoković Ćima (bas), Nemanja Dašić (vokal i gitara), Dejan Tomović Tomke (klavijature).

Ulaznice za koncert u sustavu Eventim – www.eventim.hr ( Tisak, Tisak Media) i u klubu Metropolis (šank, svakim danom 09–02h), te u sustavu Entrio.hr od 01.11. po cijeni od 55 kn te na dan koncerta 25.11. po cijeni od 70 kn.

Tagovi

Izdvajamo