GLAZBENA POSLASTICA

PRVI PUT U POVIJESTI RASPRODAN NAJZNAČAJNIJI HRVATSKI ROCK FESTIVAL Nije ih bez razloga britanski NME uvrstio među 12 najpopularnijih na svijetu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.06.2017. u 13:46

Zagreb, 220616.
Atmosfera na trecem danu 11. INmusic festivala koji se odrzava na Jarunu. I zadnje veceri festivala nastupele su brojne svjetske poznate grupe.?Na fotografiji: posjetitelji festivala.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Prvi puta u povijesti održavanja INmusic festivala, festivalske ulaznice u pretprodaji su rasprodane.

U ponedjeljak, 12. lipnja službeno je potvrđeno kako festivalskih ulaznica u pretprodaji za INmusic #12 više nema što je dodatno potvrdilo atraktivnost INmusic festivala – kako kod domaćih, tako i kod stranih posjetitelja. Organizatori INmusic festivala iznimno su zadovoljni što je dvanaesto izdanje polučilo nezapamćen interes te obećavaju kako će se i u narednim godinama potruditi održati dosadašnju kontinuiranu vrhunsku kvalitetu programa.

Organizatori su posebno ponosni na priznanje velikog NME-a (New Musical Expressa) koji je INmusic uvrstio među dvanaest najpopularnijih festivala na svijetu, uz bok velikom Glastonburyu i Coachelli.

Festivalski kamp u trajanju od sedam dana će također uskoro biti rasprodan. Više od 95% festivalskog kampa čine inozemni posjetitelji iz preko 60 zemalja svijeta. Samo u festivalskom kampu očekuje se između 12.000 i 15.000 noćenja, dok je trenutno, prema podacima s najrelevantnije stranice za rezervaciju smještaja Booking.com, u vrijeme INmusica rezervirano 75% smještajnih jedinica u Zagrebu. Stoga se procjenjuje da će zahvaljujući INmusic festivalu u Zagrebu biti ostvareno više od 87.000 noćenja uz prosječnu dnevnu potrošnju od najmanje 100 eura po osobi što je ukupno oko 8,7 milijuna eura (65,25 milijuna kuna) generiranog turističkog prihoda koji će se sliti u grad Zagreb. Sve navedeno potvrđuje kako je INmusic festival jedna od najznačajnijih kulturno-turističkih manifestacija u Republici Hrvatskoj te da osnažuje turističke rezultate kontinentalne Hrvatske u predsezoni.

 

INmusic festival #12 održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na zagrebačkom jezeru Jarun uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontaktno plaćanje, a uveličat će ga neka od najatraktivnijih glazbenih imena današnjice: Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves, Repetitor, Orchestra Baobab, Booka Shade, Danko Jones, Public Service Broadcasting i mnogi drugi!

 

ELIPSO

Izdvajamo