KONCERT U LISINSKOM

SJEĆANJE NA LEGENDU Nastup svjetskih zvijezda u Verdijevu 'Rekvijemu' u čast maestra Vjekoslava Šuteja

Na konferenciji za medije održanoj jučer u KD Lisinski predstavljen je posebno emotivan koncert ciklusa Lisinski subotom, u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja, jednog od najpoznatijih hrvatskih dirigenata.

Deset godina je prošlo od kada nas je napustio veliki maestro. Posljednjim koncertom dirigirao je 4. lipnja 2009. u Lisinskom, a u subotu, 14. prosinca 2019., na istom će se mjesto okupiti svjetska pjevačka reprezentacija koja će njemu u čast izvesti Verdijev “Rekvijem”.

U Lisinskom će za njega pjevati operna diva sopranistica Krasimira Stojanova, nova ruska zvijezda mezzosopranistica Elena Židkova, proslavljeni hrvatski tenor Tomislav Mužek i bas Marko Mimica. Njima će se na pozornici pridružiti Zbor Opere HNK u Zagrebu, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i Zagrebačka filharmonija, čiji je bio šef dirigent.

“Za sve nas ovo je jedan uistinu izniman i poseban koncert. Za sve umjetnike koji će nastupiti na ovom koncertu, za svu publiku, a dvorana Lisinski je premala za sve one koji su spremni reći hvala i odati poštovanje velikom hrvatskom umjetniku, Vjekoslavu Šuteju, jer su ulaznice rasprodane mjesec dana unaprijed”, izjavio je ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević.

O Šuteju govorio je, uz ostale, i njegov učenik maestro Ivan Repušić koji je izgradio uspješnu svjetsku karijeru, a na maestrovu neraskidivu vezu sa Zagrebom osvrnula se zamjenica gradonačelnika Jelena Pavić Vukičević: “Drago mi je da ćemo se ponovno veseliti u čast života i stvaralaštva Vjekoslava Šuteja. Nadamo se da će ovakvi koncerti postati tradicija, ideja je to na kojoj radimo, kako bismo se svake godine prisjetili ovog velikog dirigenta svjetskog glasa”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:27