ZDRAVO, MAESTRO!

SRAMOTAN KRAJ GRANDIOZNE KARIJERE Čuveni američki dirigent dobio otkaz u Metropolitan Operi nakon što su ga prokazali kao seksualnog predatora

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.03.2018. u 23:42

Tenor Placido Domingo (L), Maestro James Levine, and tenors Jose Carreras and Luciano Pavaroti (R) acknowledge the audience's applause at the end of their July 17 concert at Detroit's Tiger stadium. The concert is the only scheduled North American concert in 1999 for the three tenors and the first ever in the Midwest.
RC/HB - RP1DRILYECAB
REUTERS

S lijeva na desno: Placido Domingo, James Levine, Jose Carreras i Luciano Pavarotti snimljeni 1999. godine

Njujorška Metropolitan Opera otpustila je u ponedjeljak Jamesa Levina, jednog od najznačajnijih i najvećih američkih dirigenata današnjice.

Tako je nakon četiri desetljeća završila Levinova suradnja sa slavnom kućom zbog 'vjerodostojnih dokaza' da je bio umiješan u seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Istraga je otvorena još prošlog prosinca nakon članka u New York Timesu, a iz Metropolitan Opere su poručili kako ne žele detaljno ulaziti u sve aspekte istrage u kojoj je ispitano 70 osoba.

Naglašeno je kako je istraga pokazala da je maestro Levine provodio 'seksualno uznemiravanje nad ranjivim umjetnicima u ranom stadiju njihovih karijera nad kojima je imao autoritet'.

Legendarni maestro, kojeg su mnogi smatrali najvećim američkim dirigentom još od Leonarda Bernsteina, tako u 74. godini osramoćen odlazi iz slavne kuće i vjerojatno iz svijeta glazbe.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo