KONCERT NA VALENTINOVO

STIŽU NAM ZLATNA VREMENA Senzacionalni američki bariton Thomas Hampson uz članove Bečke i Berlinske filharmonije u Lisinskom izvodi Gerschwina, Kurta Weilla...

 Dario Acosta
Uz ansambl The Philharmonics u kojemu su i članovi Bečke te Berlinske filharmonije, Hampson će pjevati program pod naslovom 'Zlatna vremena' s djelima Georgea Gershwina, Cola Portera, Irvinga Berlina, ali i Kurta Weilla i njegovu znamenitu baladu o Mackye-nožu iz 'Prosjačke opere' Bertola Brechta

Zacijelo najveća poslastica zagrebačke koncertne sezone dogodit će se u nedjelju 14. veljače u dvorani Vatroslav Lisinski. Najavljeno gostovanje američkoga baritona Thomasa Hampsona samo je po sebi senzacija za sve one koji već niz godina prate svjetsku karijeru jednog od najboljih vokalnih umjetnika našeg vremena.

Osamdeset opernih uloga, 170 nosača zvuka, nebrojena priznanja, među kojima su i šest nominacija te jedan osvojen Grammy, nagrada Grand prix du disk, Edisonova nagrada za životno djelo… To je tek dio biografije danas 55. godišnjeg umjetnika za kojeg se ne može reći je li bolji u operi ili na koncertnom podiju. Do sada je u svim velikim opernim kućama svijeta otpjevao cjelokupan repertoar lirskog i dramskog baritona, od Don Giovannija i Hamleta, do Macbetha, Pose Onjegina Germonta, Scarpie i tolikih drugih uloga, baveći se istodobno s koncertnom popijevkom europske klasike, ali i onom američkih autora.

Upravo je za njega legendarna Elisabeth Schwarzkopf rekla da je najbolji interpret koncertne pjesme kojeg je čula nakon Dietricha Fischera Dieskaua. U svijetu su poznati i njegovi specijalistički recitali koje posvećuje određenim autorima ili žanrovima, a upravo s jednim takvim projektom stiže u Zagreb. Uz ansambl The Philharmonics u kojemu su i članovi Bečke te Berlinske filharmonije, Hampson će pjevati program pod naslovom "Zlatna vremena" s djelima Georgea Gershwina, Cola Portera, Irvinga Berlina, ali i Kurta Weilla i njegovu znamenitu baladu o Mackye-nožu iz "Prosjačke opere" Bertola Brechta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:38