#13

SUPERORGANISM PREMIJERNO U HRVATSKOJ Nova indie pop senzacija na INmusic festivalu

 press
 

Superorganism je transatlantski glazbeni kolektiv o kojem bruje svjetski glazbeni mediji, a u Hrvatsku ih u sklopu projekta Europavox premijerno dovodi INmusic festival.

Osmeročlana grupa okuplja internacionalne glazbenike uključujući glavnu pjevačicu Orono Noguchi, koja je sasvim slučajno došla u bend. Pjevačica je bila fan grupe The Eversons u kojoj je prethodno svirao dio benda, a nakon njihovog koncerta u Japanu su se upoznali i ostali u kontaktu, a njihovo prijateljstvo se razvilo u sjajnu suradnju. Orono je početkom 2017. godine sudjelovala u projektu s grupom koja se kasnije razvila u Superorganism, a njihov prvi singl "Something For Your M.I.N.D." postao je planetarno popularna pjesma.

Superorganism već više od godine dana rasprodaju sve koncerte koje najave, gostovali su u prestižnim glazbenim emisijama poput one Joolsa Hollanda i BBC Sound of 2018, a 2. ožujka ove godine su objavili i album prvijenac "Superorganism" za Domino Records.

Superorganism će nastupiti na INmusicu #13 u sklopu cijenjenog Europavox projekta, koji je sufinanciran od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe.

Odlični Superorganism pridružuju se spektakularnom liune-upu INmusic festivala #13 kojeg čine Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse, Tshegue, Témé Tan i mnogi drugi.

INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja.

Fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po cijeni od 399 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) do kraja radnog dana u petak, 30 ožujka. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 399 kuna (+troškovi transakcije) do 30. ožujka u ponoć, kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:38