PET DANA ČISTE ZABAVE

SVE JE SPREMNO ZA SONUS FESTIVAL NA ZRĆU DJ Chris Liebing: 'Bacite svoje telefone, plešite i skačite mi po podiju'

Glazbeni festival u tri kluba na Pagu počinje za deset dana i već je proglašen jednim od deset najboljih na svijetu u kolovozu

Više od 70 izvođača punih će pet dana i noći zabavljati publiku na petom Sonus festivalu koji će se održati od 20. do 24. kolovoza na Zrću. Festival, inače nedavno odabran u deset najboljih svjetskih festivala u kolovozu, najavljuje legenda techno scene, DJ Chris Liebing.

U Hrvatskoj si nastupao puno puta, od Paga, preko Dubrovnika do Zagreba. Čega se sjećaš s tih nastupa?

- Moje najdraže uspomene vezane su uz Sonus festival, ne samo zbog ambijenta i lokacije, nego i zbog slučajnosti koja je dovela do toga da sad svake godine tamo sviram dvaput. Počelo je prije dvije ili tri godine kad je Marcel Dettmann propustio svoj let pa sam nastupio umjesto njega u dnevnom dijelu festivala i u svom regularnom terminu. Tu tradiciju nastavio sam do danas pa bih zahvalio hrvatskim rejverima koji dolaze na predivni Pag. Ovdje se uvijek odlično provedem. Imate predivnu obalu i otoke i volio bih obići sva ta mjesta koja sam dosad vidio samo iz aviona. Samo da uhvatim malo vremena.

Što je stvorilo tako dobru vezu između tebe i hrvatske publike?

- Nekako se odlično slažem s ljudima koji žive blizu mora i vole sunce. Možda je to jedan od razloga. Hrvatska je puna voda, sunca i prelijepe prirode. Ta veza stvorila se tijekom 20 godina, koliko već dolazim u Hrvatsku. Imam povijest s ljudima ovdje i želio bi da se ta divna veza i nastavi.

Što bi preporučio ljudima koji dolaze na Sonus?

- Kao prvo, brinite o sebi i brinite o drugima. Ali ono najbitnije, zabavite se i uživajte. Slušajte dobru glazbu, plešite, skačite, nemojte toliko fotografirati, radije zapamtite te fotografije kao uspomene. Maknite svoj telefon i iskoristite to vrijeme na plesnom podiju uživajući s prijateljima. Iskoristite taj trenutak maksimalno. Koliko ste puta nakon partyja otišli doma i gledali tisuće fotografija i videa koji ste snimili. Ne baš puno puta, zar ne?

Ove godine neprestano si na turneji, što bi izdvojio s nje?

- Na to je dosta jednostavno odgovoriti. Imao sam odlične nastupe dosad, ali ono zbog čega sam baš sretan je što sam uspio završiti album i pronašao odličnu etiketu na kojoj ću ga izdati, u listopadu ili studenome. Zanima me kako će ljudi reagirati i hoće li im se svidjeti. Osim toga, tražili su me da napravim nekoliko remikseva tako da dosta vremena provodim u studiju.

Tvoja glazbena etiketa CLR okuplja velika imena techno scene, poput Adama Beyera, Green Velveta, DVS1, Josepha Capriatija i drugih. Što se trenutačno događa s tvojom etiketom?

- Prije dvije godine odlučio sam malo usporiti s radom etikete jer sam htio imati više vremena za rad na vlastitoj glazbi. Nemojte me krivo shvatiti, bilo je jako zabavno raditi na etiketi i posvetit ću joj se opet uskoro, ali ne na isti način na koji sam vodio CLR. Gašenje etikete CLR je bila teška odluka za mene i mnogi su mi prilazili i govorili “ti si lud, ne možeš gasiti tu etiketu, super izdanja su na njoj”, ali ponekad se moraš malo posvetiti sebi i naći vremena za studio i rad na vlastitoj glazbi, što mi je nedostajalo i čemu sam se posvetio prethodne dvije godine.

Proputovao si svijet, surađivao s brojnim glazbenicima i ljudima iz industrije. Također pomagao si mnogim DJ-ima i producentima da budu gdje jesu danas. Koji bi bio tvoj savjet mladim DJ-ima i producentima, što je potrebno za uspjeh?

- Nemojte oponašati, budite dosljedni sebi i možda će u početku zvučati bezveze, ali nemojte se zamarati, radite i radite i naučite koristiti svoje sintisajzere, sekvencere i sve alate koji su vam potrebni da dobijete željeni zvuk.

Sonus festival će se ove godine održati od 20. do 24. kolovoza u klubovima Papaya, Aquarius i Kalypso na plaži Zrće i brodovima koji će isplovljavati na Jadran svakog dana festivala.

Festivalske ulaznice za posjetitelje iz EX YU regije, koji vrijede za svih 5 dana I 5 noći festivala, su u prodaji po vrlo povoljnim cijenama. Moguće ih je kupiti za 440 kn putem Entrio online trgovine https://www.entrio.hr/event/sonus-festival-2017-3877 ili prodajnih mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:14