KONCERT U SISKU I ZAGREBU

TKO JE VEĆI SLJEDBENIK DJANGA Nizozemska gitaristička zvijezda Paulus Schaefer i sisački as jazz gitare Damir Kukuruzović pripremaju jazz poslasticu

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 17.10.2018. u 22:08

Sisak, 200713.
Koncertom u tvrdjavi Stari grad, zavrsen je 8. po redu Sisak Open JazzandBlues Festival. Nastupili su svjetske gitaristicke legende Josef Wawau Adler i Damir Kukurzovic i njegvo Jazz Quintet, te kao posebni gost, VIA Lipe Sisak. Trosatnim koncertom brojna sisacka publika, navikla na gostovnje najvecih zvijezda jazza, bila je odusevljena, a zadovoljstvo nije skrivao ni Wawau Adler, kojem je nastup u Sisku bio prvi nastup u Hrvatskoj. Na slici: Wawau Adler u sredin i Damir Kukuruzovic Quintet .
Foto: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piškor / CROPIX

Wawau Adler u sredini i Damir Kukuruzovic Quintet (ilustracija)

SISAK - Damir Kukuruzović, ponajbolji hrvatski jazz gitarist i njegova Django Group i Paulus Schäfer, nizozemska gitaristička zvijezda, sviraju 22. studenog 2018. u Sisku i dan kasnije, 23. studenog, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Njihov zajednički koncert predstavlja pravu jazz poslasticu, jer je nastup ovog gitarističkog dvojca, koji je već dijelio pozornicu, svojim gitarističkim umijećem fascinirao publiku.  

Siščanin Damir Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba i pokretač svjetski poznatog Siscia Open Jazz&Bluess Festivala, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih glazbenih sljedbenika Djanga Reinhardta. Njegov bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu, promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Surađivao je s mnogim svjetski poznatim glazbenicima, između ostalih s Angelom Debarreom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom

Paulus Schäfer nizozemski je jazz glazbenik koji je svojim izvedbama na gitari stekao veliki međunarodni ugled na glazbenoj sceni. Pripada najvećim gitarističkim virtuozima današnjice i svakako se ubraja među najveće sljedbenike glazbe Djanga Reinhardta u svijetu. Godinama nastupa na najvećim jazz festivalima i najznačajnijim svjetskim pozornicama i uspijeva na svojim koncertima spojiti romsku glazbenu tradiciju s američkim standardima i europskim swingom. Osim Kukuzovića i Schaefera, na gitarama, u velikoj dvorani Doma INA Rafinerije nafte Sisak 22. studenoga i Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu 23. studenoga, nastupit će violinist Bruno Urlić, gitarist Miroslav Čehaić i Željko Bilbija na bas gitari.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo