IMOGEN RECORDS

VINILNO BLAGO ZA KOLEKCIONARE Raritetne snimke Jamesa Perrija prava su poslastica za sve ljubitelje kvalitetnog housea

 

Nakon LP izdanja s Charlesom Websterom, Ilanom Kabiljom, Robertom Owensom, Dos Palosom, Ourraom i The Brand New Heavies, domaća izdavačka kuća Imogen Recordings, iza koje stoje Ilija Rudman i Antonio Žuža, izlazi s novim nosačem zvuka. Specijalizirani za disco i house zvuk, Imogen je prije nekoliko dana izašao i s novim vinilnim izdanjem, ovaj put Jamesa Perrija pod naslovom “The Moods EP”.

Perri - pjevač, skladatelj, tekstopisac i producent poznat i pod imenom Jimi Polo, afirmirao se na glazbenoj sceni još ‘90-ih godina prošlog stoljeća. Glazbenik rođen u Chicagu vrlo brzo postao je važan sudionik rane američke house scene te počeo bilježiti i vrlo impresivne glazbene suradnje. Tek usput rečeno, jedna od njih bila je sa “Soul II Soul”, čiji je član bio baš u razdoblju kad je grupa osvojila Grammy. Živio je i u Parizu, gdje je radio s Davidom Guettom, Guymanom iz Daft Punka i Martinom Solveigom. U međuvremenu se preselio u Zagreb, što je, kako kaže, za njega bio novi početak, posebno jer mu se ovdje rodila i kći.

Godine 2017. upoznaje Rudmana i Žužu, a to poznanstvo vrlo brzo prerasta u glazbenu suradnju. Perri je, naime, imao nikad objavljenje materijale koje je snimao još od ‘90-ih do danas. Planirao ih je kad-tad objaviti, samo je, kako je to objasnio, čekao pravi trenutak. U Imogen Recordings ocijenili su ih kao pravo vinilno blago za kolekcionare te ga odlučili izdati pod već spomenutim naslovom “The Moods EP”.

Novi vinil Imogena već je dva puta zavrtio DJ Laurent Garnier u svom showu, a promociji su se priključili i druga slavna imena scene, poput Chrisa Duckenfielda - All Ears, Osúnladea, Ashley Beedle, Faze Action, Petea Buckenhama, Simbada, Johna Gómeza, Glenna Davis, Stevea Cobbyja te brojnih drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:02