NAPRASNI RASTANAK

OLIVER FRLJIĆ ODUSTAO OD SURADNJE S EUROPSKOM PRIJESTOLNICOM KULTURE Nije se slagao s odustajanjem od produkcije jedne predstave pa se povukao

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.09.2018. u 18:13

Zagreb, 090414.
Ured Inicijative mladih za ljudska prava.
Konferencija za novinare Inicijative mladih za ljudska prava o inicijativi za imenovanje parkova i ulica u Zagrebu. Inicijativu su predstavili programski direktor Inicijative Mario Mazic, koordinator Programa tranzicijske pravde Inicijative Sven Milekic i kazalisni redatelj Oliver Frljic. Na fotografiji: Oliver Frljic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Kazališni redatelj Oliver Frljić prekinuo je suradnju s projektom Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Potvrđeno je to iz Rijeka 2020, u čijem se priopćenju navodi da je suradnja s Frljićem bila dogovorena do kraja 2018. godine. Kao razlog prekida suradnje navode Frljićevu želju, do koje je došlo zbog odustajanja od produkcije predstave grupe Rimini protokoll, s čime se Frljić nije slagao.

'Redatelj Oliver Frljić bio je od 2016. godine uključen kao vanjski suradnik u pripremu dijela kazališnog programa unutar programskog pravca Doba moći koji zajednički vode Rijeka 2020 i HNK Ivana pl. Zajca, a suradnja je bila ugovorena do kraja 2018. godine. U tom segmentu trenutno se radi na definiranju strukture programa i proračuna pojedinih produkcija pa je s tim u vezi predloženo da se odustane od produkcije predstave grupe Rimini protokoll, jer se taj projekt nije razvijao u smjeru koji smo očekivali.

Oliveru Frljiću to nije bilo prihvatljivo pa je i prije kraja 2018. za kada je najavio odlazak iz projekta EPK, odustao od daljnje suradnje na pripremi kazališnog dijela programa. Prekid suradnje s Oliverom Frljićem neće utjecati na pripreme za realizaciju kazališnih produkcija na najvišoj europskoj razini u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.

Vjerujemo da će biti prilike za daljnju suradnju između Olivera Frljića i projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture na drugačije načine, onoliko koliko mu to budu dopuštale obaveze koje ima u inozemstvu', navodi se u priopćenju o prekidu suradnje Olivera Frljića i Rijeka 2020.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo