TREŠNJA

PREMIJERA DJEČJE PREDSTAVE 'Maša i klaun' pričaju o hrabroj bolesnoj djeci

U Kazalištu Trešnja u petak, 3. svibnja, premijerno će biti izvedena nova predstava “Maša i klaun” nastala prema serijalu priča Sanje Pilić. Predstavu režira Morana Dolenc, a posvećena je, pojašnjava redateljica, hrabroj bolesnoj djeci, ali i Crvenim nosevima koji pomažu djeci na bolničkim odjelima.

- Velika je odgovornost, ali i veselje, raditi za najmlađu publiku. Ova važna i ozbiljna tema vodi djecu u svijet mašte, kreativnosti i empatije; u svijet klaunovadoktora. Glavni glumac naše predstave je Problem koji hrabro odluči staviti najmanju masku na svijetu - crveni nos. U tom svijetu ranjivost postaje vrlina, a brige se rješavaju vedrim smijehom - kaže redateljica Morana Dolenc.

U središtu priče koja će oživjeti na kazališnim daskama je osmogodišnja Maša, koja u ambulanti svoga doktora saznaje da se u bolnicama, osim starih i bolesnih, nalaze i mala djeca, kao i klaunovidoktori. Mašu glumi Vini Jurčić, u ulozi Irine je Tena Jeić Gajski, doktora glumi Krunoslav Klabučar, a klaunove Aleksandra Naumov, Hrvoje Barišić i Matija Čigir.

- Oduševio nas je poziv iz kazališta Trešnja i vijest o dramatizaciji priče “Maša i klaun”. Vjerujem kako će svi gledatelji uživati u pozitivnim i ohrabrujućim porukama koje predstava donosi na vrlo humorističan način. Posebno nas raduje što će moći doživjeti klaunovsku umjetnost, pomoću koje donosimo osmijehe i radost djeci na liječenju u bolnicama diljem Hrvatske. Zahvalni smo cijelom timu koji je predano, cjelovito i s puno ljubavi radio na pripremi ove predstave - rekao je Nikola Dabac, umjetnički direktor Crvenih nosova klaunovadoktora.

Scenografiju potpisuje Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, a autorice glazbe su Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava Meritas. Zanimljivo je kako je asistentica redateljici bila Lidija Kraljić, koja je glumica, ali i klaunesa Crvenih nosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:01