FENOMENOLOGIJA GLUME

SVJETSKI POZNAT REDATELJ I EDUKATOR Phillip Zarilli drži seriju predavanja i radionica na zagrebačkoj ADU

 Phillip Zarrilli / press
 

Tijekom sedmodnevnoga gostovanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, u sklopu višegodišnjeg znanstvenog projekta 'Kako praksom vođeno teorijsko istraživanje u umjetničkoj izvedbi može doprinijeti hrvatskoj znanosti' koji vodi prof. dr. sc. Sibila Petlevski, a podupire Hrvatska zaklada za znanost, Phillip Zarrilli održat će dva predavanja utemeljena na građi najnovije knjige '(Prema) fenomenologiji glume' koja uskoro izlazi u izdanju poznate londonske izdavačke kuće Routledge Press.

Phillip Zarrilli umjetnički je ravnatelj Llanarth grupe. Međunarodno je poznat kao redatelj i izvođač te kao stručnjak za osposobljavanje glumaca kroz pred-izvedbeni / psihofizički proces koji upotrebljava azijske borilačke vještine i umijeća meditacije.

U srijedu 18. travnja u dvorani F22 u Frankopanskoj 22 održat će predavanje u kojemu će s polaznicima tematizirati pitanja glume bez 'značenja' ili 'motivacije', predstavljajući glumačka svjedočenja u prvome licu u pred-artikuliranom svijetu neposrednog življenog, odnosno živog iskustva.

U petak 20. travnja na Velikoj sceni Akademije dramske umjetnosti (Trg Republike Hrvatske 5) održat će predavanje s fokusom na utjelovljenu svijest na susretištu fenomenologije, kognitivne znanosti i izvedbe. Nakon predavanja bit će održana i panel diskusija sa zainteresiranom javnošću.

Uz predavanja, važno je naglasiti kako će Zarilli za studente Akademije održati radionicu s temama Tijela / Duha / Daha / Aktivacije / Izvedbe. Radionice će biti održane od 17. do 19. travnja 2018. u dvorani F22 u Frankopanskoj 22.

press

Više informacija možete pronaći na www.phillipzarrilli.com (trening).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:21