YELLOW SUBMARINE

THE BEATLES U KAZALIŠTU Uz pomoć žute podmornice četvorka uspijeva spasiti zemlju od zla

 

Davne 1968. godine u Londonu prikazan je animirani film inspiriran glazbom poznatog rock benda iz Liverpoola, Beatlesa.

U povodu 50. obljetnice njegova nastanka, film će ovoga ljeta dobiti svoj kazališni remake. Predstava “Yellow Submarine” će se izvoditi u SAD-u, Velikoj Britaniji i Irskoj. Animirani film, nastao pod vodstvom redatelja Georgea Dunninga i producenta Ala Brodaxa, spoj je mjuzikla i komedije.

Na samom početku, film je prepoznat kao orijentacijski i avanturistički. Radnja se odvija u zemlji Pepperland u kojoj vladaju glazba i mir. No, jednog dana blue meanies odluče pokoriti zemlju. Stanovnik Fred odlučuje se boriti za Pepperland te žutom podmornicom naiđe na skupinu Beatlesa koji mu odlučuju pomoći. Uz pomoć humora, glazbe i žute podmornice četvorka uspijeva spasiti zemlju od zla.

Proizvodnja filma trajala je dvije godine kada je promijenjeno čak 14 tekstova prije nego što je izabran pravi. Kroz cijeli film animirana slika popraćena je pjesmama poput “A Day in the Life” i “Lucy in the Sky with Diamonds”. Članovi Beatlesa nisu posudili svoje glasove likovima, no pojavljuju se na kraju filma u igranom dijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:59