UPUTE ZA NAVIGACIJU

Interliber: Nobelovci se prodaju za 20, bestseleri za 50, remek-djela za 100 kuna

 Matić/CROPIX
Svi oni koji Interliber vole zbog popusta, doći će na svoje. Na sajmu se prodaju i naslovi za 99 lipa

Naći ćete i ono što niste tražili, ustvrdio je optimistično ministar kulture Božo Biškupić na jučerašnjem otvaranju najznačajnije književne manifestacije knjige, Interlibera. I u novom izdanju sajma stare organizacijske boljke su ostale. Peti paviljon, namijenjen većim izdavačima, i dalje je atraktivniji prostor, stranih gostiju ovaj “međunarodni sajam” i dalje gotovo da nema.

Recesija je uzela maha pa ove godine nijedan izdavač nije svoj izlagački prostor, na sreću, pretvarao u dvorac što je bila učestala demonstracija moći proteklih godina. Primjetan je i osjetno manji broj novih naslova, pogotovo kad se radi o domaćoj prozi. No, oni koji Interliber vole zbog popusta, neće biti razočarani, jer se popusti kreću od dvadeset posto za najnovija izdanja pa sve do devedeset posto.

Knjige je moguće kupiti “već od 0,99 kuna”, a neki od slogani su i “totalna rasprodaja”, “krimići za deset kuna” ili, pak, “samopomoć već od 29 kuna”.

Program sajamskih događanja otvorilo je proglašenje dobitnika nagrade za najbolji neobjavljeni roman V.B. Z, koja je pripala beogradskom autoru Aleksandru Novakoviću za roman “Vođa”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:48