NAGRAĐIVANA AUTORICA

Ivana Delač napisala je SF roman za mlade s homoseksualnom tematikom (koji je još k tome direktno inspiriran LARP-om)

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.11.2016. u 08:47

Bića s viših razina postojanja spletom nesretnih okolnosti završila su na Zemlji i zaposjela tijela nekolicine stanovnika Zagreba

U petak 25.11. u 19 u klubu Booksa ugledna SF autorica Ivana Delač predstavit će roman Izgnani. Riječ je o prvom romanu za mlade s homoseksualnom tematikom i prvom koji je direktno inspiriran LARP-om (Live Action Role Play).

Izgnani je roman o bićima s viših razina postojanja koja su spletom nesretnih okolnosti završila na Zemlji i zaposjela tijela nekolicine stanovnika Zagreba. Glavna junakinja A'lana, zajedno sa svojim suradnicima, našla se u svijetu koji joj je potpuno stran. Njihovi neprijatelji također su na Zemlji te otpočinje bitka za opstanak na ulicama suvremenog Zagreba.

Ivana Delač diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i zaposlena je kao stručna suradnica u osnovnoj školi. Autorica je nagrađivanog fantasy romana za djecu Pegazari (2009.), kao i četrdesetak znanstvenofantastičnih i fantastičnih priča, te dobitnica tri nagrade SFERA (za roman za djecu, kratku priču i multimedijalni larp projekt Astra), jedne nagrade Artefakt i jedne Prve istrakonske nagrade.

Roman Izgnani objavila je medijska kuća Hangar 7 kao deveti naslov u biblioteci Solaris, a uredio ga je Davorin Horak koji će uz Ivanu Delač predstaviti roman.

Na ovom predstavljanju moći će se nabaviti roman Izgnani po promotivnoj cijeni od 50 kuna.

Izdvajamo