TRAŽI SE SPAS ZA KNJIGE

MINISTRICA KULTURE 'Algoritam je tvrtka u teškoćama, ali radimo na nizu mjera kako bi pomogli izdavačima i knjižarima'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.05.2017. u 14:48

Split, 030517.
Danas je svecano otvoren prvi Mediteranski festival knjige.
nakon sto je otvorila festival ministrica kulture RH dr.sc. Nina Obuljen Korzinek je u drustvu Mise Nejasmica organizatora festivala i predsjednika Zajednice nakladnika obisla sajam.
Foto: Josko Ponos/ CROPIX
Joško Ponoš / HANZA MEDIA

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

S obzirom na to da nije donesen konkretan plan o restrukturiranju, nakladnici su u ponedjeljak odlučili povući svoje knjige iz Algoritmovih knjižara

ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je u srijedu da Ministarstvo kulture surađuje s nakladnicima te radi na nizu mjera kako bi se pomoglo izdavačima i knjižarima nakon što je knjižarski lanac Algoritam MK zapao u teškoće.

 

"Surađujemo s nakladnicima. Algoritam je tvrtka koja je u teškoćama, ali mi radimo na nizu mjera kako bismo pomogli i izdavačima i knjižarima", rekla je ministrica Obuljen Koržinek odgovarajući na pitanja novinara nakon užeg kabineta Vlade.

 

Knjižarskom lancu Algoritam MK prošloga je tjedna zbog duga nakladnicima od četrdesetak milijuna kuna blokiran račun. S obzirom na to da nije donesen konkretan plan o restrukturiranju, nakladnici su u ponedjeljak odlučili povući svoje knjige iz Algoritmovih knjižara.

 

Predsjednik hrvatske Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić tada je rekao kako postoji interes nekih hrvatskih knjižara, poput Školske knjige, Znanja, VBZ-a i Fokusa, da preuzmu dio Algoritmovih knjižara.

 

Algoritam MK je knjižarski sustav u čijem je lancu 31 knjižara, Algoritam nakladništvo je 99-postotni vlasnik, a jedan posto drži Mozaik knjiga. Algoritam nakladništvo je već dvije godine u predstečajnoj nagodbi.

ELIPSO

Izdvajamo