NICHOLAS SPARKS

Slavni pisac ispričao se nakon mailova protiv LGBT zajednice

Nicholas Sparks

Slavni romanopisac Nicholas Sparks, poznat po ljubićima “Bilježnica” i “Šetnja za pamćenje”, javno se ispričao se zbog “potencijalnih uvreda” mladima, članovima LGBTQ zajednice, nakon što su procurili njegovi mailovi u kojima je otkriveno da zabranjuje studentima da osnuju LGBT klub u školi čiji je osnivač.

Iako je prvo potpuno negirao optužbe, u drugoj isprici Sparks je istaknuo da “razumije moć riječi te da žali i ispričava se što su njegove potencijalne uvrede naštetile mladima, članovima LGBTQ zajednice”.

Naime, Sparks je 2006. godine bio jedan od osnivača škole Bogojavljenja u Sjevernoj Karolini, a The Daily Beast je prošlog tjedna objavio mail prepisku Sparksa i ravnatelja te škole u kojoj ga romanopisac kritizira zbog podržavanja programa “koji nastoji učiniti homoseksualnost otvorenom i prihvaćenom”.

Sparks je rekao bivšem ravnatelju, Saulu Benjaminu, da mora spriječiti LGBT studente da osnuju klub “NE diskriminaciji”. “Zapamtite, prije smo imali gay studente, mnogo njih... prethodni ravnatelj postupao je tiho i predivno... očekujem da i ti učiniš isto”, napisao je u mailu. Ravnatelj škole je 2014. godine na koncu tužio Sparksa, a saslušanje je u kolovozu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:40