JAN KINČL I REGIS KATTIE

VIDEO: I KULTNA IMENA SVJETSKE GLAZBENE SCENE OBOŽAVAJU OVU SURADNJU Sjajno deep house/jazz izdanje najavljuje skorašnji album 'In Plain Sight'

 
 Bojan Haron

Zagrebački techno/house DJ i producent Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie objavili su prvi zajednički singl "Florette".

Sjajno deep house/jazz izdanje ujedno je i najava skorašnjeg albuma "In Plain Sight", koji će ovoga proljeća biti izdan za PDV, a singl dolazi u potpunom obliku kao "Florette Versions", koji se sastoji od četiri verzije.

Inspirirana pjesmom "Walking in Space" Quincyja Jonesa, originalna verzija singla "Florette" ugostila je basista Luku Veselinovića iz Veselino Jazz Projekta, koji je zaslužan za odličnu bass dionicu, koja je jedan od vodećih elemenata pjesme.

Remix potpisuje talentirani Andrej Lasić LaSeech iz Pule, a dub verziju zajedno s Janom pripremio je Matija Duić, partner iz Cycle programa, dok se na popisu nalazi i skraćena radijska verzija singla.

Miks cijelog izdanja potpisuje Igor Fabris iz Avid studija, snimanje na magnetsku traku obavljeno je kod Ilije Rudmana u True Colours Studiju, mastering je napravio Petar Dundov u Neumatik studiju, a za vizualni identitet zaslužna je Negra Nigoević.

Nakon gotovo dva desetljeća aktivnosti u skoro svim segmentima regionalne i lokalne elektronske scene, DJ i producent Jan Kinčl pronašao je srodnu glazbenu dušu u Regisu Kattieju, francuskom jazz klavijaturistu s hrvatskim prebivalištem.

Iako različitih korijena, zajedničke utjecaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombiniranjem tih žanrova kroz nastupe izrazito podložne improvizaciji istražuju područje u kojem se sve nabrojeno spaja.

Nastupi uživo i studijski sessioni izrodili su "Florette Versions", kao i nadolazeći album "In Plain Sight", koji već u ovoj fazi podržavaju kultna imena kao što su francuska legenda Laurent Garnier, Alex Barck - iz njemačke Jazzanove, talijanski selektor Volcov, Gilles Petersonov protégé Lefto, detroitski Gari Romalis i Scott Grooves, Chicago legenda Chez Damier, Kai Alce iz Atlante, naš Ilija Rudman i Ante Matas - poznatiji kao Cuisine Dub te Humandrone iz Japana.

"Florette Versions" izdanje dostupno je u PDV online shopu, kao i na svim standardnim digitalnim servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:11