RIJEKA LJUDI

VIDEO: TOTALNI IZVJEŠTAJ S PRVOG DANA ADVENTA Ulice zakrčene ljudima, glazba trešti sa svih strana, a miris kobasica osjeti se jako daleko...

 
 CROPIX

Paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu u 17 sati započeo je ovogodišnji Advent u Zagrebu koji ove godine ima tri glavne teme: Orašar i baština, Ekologija i održivost te pristupačnost za osobe s invaliditetom.

Prvoga dana u 18 sati otvoren je omiljeni Ledeni park na Tomislavovom trgu. Na otvorenju je izvedena baletna predstava na ledu “Orašar u Ledenom kraljevstvu” u režiji Anje Maksić Japundžić, a na otvorenju su bili i klizači iz kluba “Pahuljice”, te mlada klizačica Lana Kosi i trenutno najnagrađivaniji hrvatski klizački par, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru.

Na najvećem klizalištu na otvorenom u ovom dijelu Europe svoje vještine posjetitelji će moći pokazati svakodnevno od 10 do 23 sata, a prvi put ove godine uz glazbeni program koji traje od 19 do 22 sata.

Program na Zrinjevcu, svojevrsnom srcu cijele manifestacije, započeo je koncertom Roberta Marekovića i Swingersa, a u 19.45 paljenjem lampica i službeno započela je blagdanska čarolija u Zagrebu.

FOTOGALERIJA: Otvorenje Adventa u Zagrebu

Uz sadržaje koji su prijašnjih godina na Zrinjevac doveli posjetitelje iz cijeloga svijeta, uz koncerte i druge programe, druženje i unikatne ukrase i suvenire koji se mogu pronaći u mnogima najdražem zagrebačkom parku, ove godine pripremljen je i novi program, Apetitlih.

Tim se programom promovira lokalna gastronomija, a gosti će moći kušati 20 tradicionalnih jela, omiljenih u ovom dijelu Hrvatske u blagdansko vrijeme, poput race z mlinci, graha s kiselim zeljem i suhim mesom ili pak jabuka u šlafroku i tačkrla.

FOTOGALERIJA: Otvorenje Adventa u Vili Prekrižje

Prvog dana Adventa u Zagrebu posebna svečanost održana je i u Vili Prekrižje. Treću godinu za redom posjetitelji ekskluzivno tijekom Adventa u Zagrebu mogu posjetiti ovu vilu i razgledati je u svoj ljepoti njezina tradicijskog, blagdanskog izdanja, te uživati u raznovrsnim glazbenim programima. Vila će za publiku biti otvorena petkom i subotom od 16 do 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:58