SRETNO!

FOTO: Miss Universe Hrvatske u srijedu putuje na Tajland na svjetski izbor ljepote, hoće li se kući vratiti s lentom?

 
Mia Pojatina
 Promo

Mia Pojatina, aktualna Miss Universe Hrvatske, putuje na Tajland na svjetski izbor Miss Universe 2018., koji će se održati u Bangkoku 17. prosinca uz izravan prijenos na FOX televiziji.

Kako bi joj ovaj dugačak put protekao što lakše, Mia će već ove srijede otputovati u Beč, odakle će izravnim letom tvrtke Thai Airways u četvrtak popodne otputovati u Bangkok.

Naša misica je u Samsonite i Baldinini kovčege već spakirala večernje i cocktail haljine Sherri Hill, Baldinini cipele i torbice te ljetne haljine i modne dodatke iz ljubljanskog shopping centra BTC City.

Jedno od brojnih događanja na svjetskom izboru bit će humanitarna aukcija nacionalnih poklona, gdje će Mia donirati tradicionalne konavoske naušnice "Verižice" izrađene u Zlatarni Dodić.

Posebnu pozornost svakako privlači i nacionalni kostim Zlatna dolina koji je dizajnirala dizajnerica i kostimografkinja Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške, koji je dio programa parade nacionalnih kostima. Kostim je inspiriran bogatim dijelom Hrvatske - Slavonijom - te tradicionalnom Slavonkom, čednom i skromnom, koja se razvija u modernu, jaku, poduzetnu ženu, a u njegovoj izradi sudjelovao je tim od pet žena, i to puna tri mjeseca.

Promo
Mia Pojatina

Gornji dio kostima sadrži elmente tradicionalne slavonske nošnje, šlingano ručno rađeno tkano platno i ručno rađene čipke. Na pojasu i korzetu ručno je zlatnim koncem rađen hrvatski pleter, dio hrvatske baštine. Ogrlica i dio kostima prekriveni su sa 2000 ručno ušivenih dukata, koji su svjedočili o bogatstvu obitelji.

Na ovogodišnjem izboru Miss Universe sudjeluje više od devedeset ljepotica iz cijeloga svijeta, a jednoj od njih u glamuroznom finalu, u kojemu će nastupati trostruki dobitnik nagrade Grammy NE-YO, aktualna Miss Universe, 22-godišnja Demi-Leigh Nel-Peters iz Južnoafričke Republike, predat će krunu novoj Miss Universe.

No put do tog trenutka nije nimalo lagan - nakon preliminarnog natjecanja koje uključuje natjecanje u kupaćim kostimima, večernjim haljinama te razgovor sa članovima žirija, bit će odabrane po četiri predstavnice iz Europe, četiri iz Afrike/Azije, četiri s američkog kontinenta i još četiri najuspješnije, neovisno o kontinentu s kojega dolaze. Hoće li i naša Mia biti među 16 najljepših, znat ćemo sredinom prosinca.

Promo
Mia Pojatina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:29