SKANDAL U SUSJEDSTVU

FOTO: SRAMOTNA HAJKA NA POTENCIJALNU MISS ITALIJE Ljepotica na izbor dovela pratnju, internetski trolovi brutalno je izvrijeđali i poželjeli joj smrt

 
 INSTAGRAM

Alessia Spagnulo (24), natjecateljica ovogodišnjeg izbora za najljepšu Talijanku, prošli vikend pred stručnim žirijem u Rimu pojavila se sa šestomjesečnom kćeri Chloe - naime, zgodna brineta odlučila je povesti djevojčicu sa sobom jer je, kaže, nije imao tko pričuvati. Dok je ona u kupaćem kostimu hodala modnom pistom, malena je bezbrižno drijemala u nosiljci na majčinim grudima.

No negativne reakcije i gnjusni komentari kojima su internetski trolovi zatrpali Alessiju na društvenim mrežama, zgrozili su i nju, ali i cjelokupnu javnost.

Nakon što je potencijalna Miss Italije na Instagramu objavila fotografiju s kćeri, ispod koje je napisala kako je ponosna što je prva natjecateljica koja je pred suce izišla s djetetom u naručju, protiv mlade majke pokrenuta je sramotna hajka.

- Neki su moj potez okarakterizirali kao nešto neprirodno i odvratno, neki su mi pisali kako bi mi bilo bolje da se držim kuće i kućanskih poslova, a vrhunac svega je bila poruka u kojoj su mi poželjeli smrt... Nikad u životu nisam osjetila toliko mržnje i verbalnog nasilja - rekla je zgrožena Spagnulo, a prenosi The Sun.

Dodala je kako su joj druge natjecateljice htjele pričuvati kćer, ali ona je odbila.

- Zašto bih je skrivala? Da, majka sam i ponosim se time - kaže Alessia.

Objasnila je kako joj je dečko za vrijeme izbora bio na poslu u tiskari, a njezina majka, Chloeina baka, inače medicinska sestra, također je radila, pa nije imala kome ostaviti djevojčicu. Inače, kad je saznala da je trudna, Alessia je dobila otkaz u butiku u kojem je bila zaposlena kao prodavačica.

- Svakome ćemo pružiti priliku. Ne toleriramo predrasude i oštro osuđujemo bilo kakav oblik govora mržnje - komentirala je Patrizia Mirigliani, organizatorica izbora. Napadnuta Spagnulo na kraju je prošla u daljnji krug natjecanja, a proglase li je najljepšom, već zna i kome će posvetiti pobjedu.

- Mirci Violi - Miss Italije 1987. godine, kojoj su oduzeli titulu nakon što se saznalo da ima dijete.

Podsjetimo, pravila izbora promijenila su se tek 1994., kad su organizatori napokon odlučili da Miss može biti i djevojka/žena koja je rodila.

........☝

A post shared by Alessia Spagnulo (@alessiaspagnulo_) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:43