SVJETSKI IZBOR

FOTO: HRVATSKA MISS UNIVERSE PUTUJE U TAJLAND Lijepa Mija Pojatina već je odabrala haljine za brojna svečana događanja koja ju očekuju...

 
Mia Pojatina
 Darko Tomas / CROPIX

Mia Pojatina, Miss Universe Hrvatske 2018. kroz dva tjedna putuje u Tajland na svjetski izbor Miss Universe 2018 koji će se održati u Bangkoku 17. prosinca uz izravan prijenos na FOX televiziji.

Steve Harvey, peterostruki dobitnik Emmy nagrade i jedan od najomiljenijih američkih voditelja i ove godine bit će voditelj trosatnog prijenosa tijekom kojeg će prošlogodišnja pobjednica Demi-Leigh Nel-Peters iz Južnoafričke Republike okruniti svoju nasljednicu, odabranu od gotovo 100 zemalja sudionica, među kojima će biti i hrvatska predstavnica, Mia Pojatina.

Zbog vremenske razlike između Tajlanda i SAD-a, izbor će se održati u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu kako bi izravan prijenos bio prikazan u nedjelju, 16. prosinca navečer po lokalnom vremenu na istočnoj obali SAD-a.

Mia je već odabrala haljine u Sherri Hillu za brojna svečana događanja koja je očekuju u Tajlandu, a stajlinge će upotpuniti Baldinini cipelama, dok je odjeću i modne dodatke za svakodnevne aktivnosti i snimanja odabrala u ljubljanskom shopping centru BTC City koji su je nagradili poklon bonom od 1000 Eura.

Jedno od prvih događanja biti će humanitarna aukcija nacionalnih poklona gdje će Mia donirati tradicionalne konavoske naušnice „Verižice“ izrađene u Zlatarni Dodić.

Mia će u Tajland ponijeti i nacionalni kostim kojeg je dizajnirala Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške, čiji tim od pet žena radi na njemu već puna tri mjeseca. Kostim je ručni rad: od tradicionalnog šlinganja i zlatoveza do ručno ušivanih 2000 dukata. Premijera kostima bit će ove subote na sajmu vjenčanja u Novoj Gradiški.

Ove subote započinju i castinzi za Miss Universe Hrvatske 2019., pa će se tako prvi casting održati ove subote, 17. studenoga u hotelu Kralj Tomislav u Novoj Gradiški s početkom u 15:00 sati na koji su pozvane sve zainteresirane djevojke iz Slavonije i Baranje.

Newly crowned Miss Universe Demi-Leigh Nel-Peters of South Africa poses for photos at the post-pageant press conference after the 66th Miss Universe pageant competition at The Axis at Planet Hollywood in Las Vegas, Nevada on November 26, 2017. Photo by /UPI, Image: 356221698, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI
Profimedia, UPI
Demi-Leigh Nel-Peters

Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 66 godina, kojeg je dosadašnji vlasnik, Donald Trump, sada predsjednik SAD-a, nakon objave kandidature prodao WME/IMG agenciji, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Pobjednica Miss Universe godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

Newly crowned Miss Universe Demi-Leigh Nel-Peters of South Africa poses for photos at the post-pageant press conference after the 66th Miss Universe pageant competition at The Axis at Planet Hollywood in Las Vegas, Nevada on November 26, 2017. Photo by /UPI, Image: 356221762, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI
Profimedia, UPI
Demi-Leigh Nel-Peters

Aktualna Miss Universe je 22-godišnja Demi-Leigh Nel-Peters iz Južnoafričke Republike. Demi-Leigh je završila poslovni management na North-West University i govori Engleski i Afrikaans. Budući da je i sama imala iskustvo pokušaja otmice, jedna od njenih platformi kao Miss Universe je edukacija mladih žena i djevojaka u stjecanju vještina samoobrane. Ona svoju godinu mandata živi u New Yorku, a osim „odrađivanja“ crvenih tepiha i premijera, modnih revija i modnih kampanja, njena dužnost je suradnja s mnogim humanitarnim organizacijama uključenim u borbu protiv širenja virusa HIV-a.

Sva zbivanja u vezi Miss Universe Hrvatske te Mijin put na svjetski izbr možete pratiti na društvenim mrežama: Facebooku, Twitteru i Instagramu, na portalu Jutarnji.hr te u tiskanim izdanjima Jutarnjeg lista i Glorije.

Miss South Africa, Demi-Leigh Nel-Peters walks on stage during the swimsuit competition of the 66th Miss Universe pageant competition at The Axis at Planet Hollywood in Las Vegas, Nevada on November 26, 2017. Photo by /UPI, Image: 356219941, License: Rights-managed, Restrictions: CAPTION CORRECTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI
Profimedia, UPI
Demi-Leigh Nel-Peters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:02