KARLA KARAMATIĆ

LEKSIKON JEDNE MISICE 'Uživam pomagati i zato namjeravam ići na studij za medicinske sestre'

 

KARLA KARAMATIĆ

OSOBNA ISKAZNICA

Godine: 18 godina

Grad: živim u Zagrebu

Zanimanje: pohađam 4. razred srednje škole Zdravstvenog učilišta

Zašto si se prijavila na izbor ljepote?

- Kako bih stekla nova iskustva i prijateljstva. Upoznala sam predivne djevojke s kojima ću se sigurno nastaviti družiti i nakon izbora.

Koje te tri riječi najbolje opisuju?

- Uporna. Vesela. Pažljiva.

Otvara li ti atraktivan izgled više vrata u životu ili ti odmaže?

- Smatram da sam sposobna i da mi se na temelju mog znanja i spremnosti za učenje mnoga vrata otvaraju. To što sam lijepog izgleda možda je samo u nečijim očima plus.

Koliko vremena provodiš na društvenim mrežama?

- Više volim druženja, društvene mreže mi samo omogućuju da pratim situaciju koju ne mogu doživjeti uživo.

Kako održavaš dobar izgled?

- Svoj izgled održavam zdravom prehranom te izbjegavam slatkiše, sokove i brzu prehranu jer to loše utječe na zdravlje, a tek onda i na liniju. Od malena treniram i sport mi je nešto u čemu se opuštam, a i dobro je za zdravlje.

Kakva Miss Universe Hrvatske treba biti prema tvojem mišljenju?

- Miss Universe Hrvatske smatram da treba biti djevojka prvenstveno jako dobrog karaktera, a tek onda izgleda. Smatram da izgled ne vrijedi ako nemaš dobro srce. Ljepota ipak dolazi iznutra. Treba imati energiju i da zrači pozitivom čak i preko slike. Miss Universe Hrvatske trebala bi pokazati Hrvatsku na svjetskom izboru u najboljem svijetlu kao što i je.

Što bi učinila da pobijediš, čemu bi se posvetila?

- Da baš ja postanem Miss Universe Hrvatske, više bih se posvetila djeci s posebnim potrebama. Već sada uživam pomagati i to je jedan od razloga zašto želim ići na studij sestrinstva.

Koju bi slavnu osobu voljela upoznati i zašto?

- Slavna osoba koju bih voljela upoznati aktualna je Miss Universe 2018 Catriona Gray, jer je ona pravi primjer kako treba izgledati Miss Universe: atraktivnog izgleda, senzualna i zrači posebnom energijom.

Koliko ti vremena treba da se našminkaš?

- Inače se ne šminkam puno, možda malo pudera i maskara i obavezno sjajilo, jedna sam od rijetkih djevojaka koja ne troši previše vremena na šminkanje jer ipak smatram da je ljepota prirodna i da bi se trebali samo prikriti neki nedostaci na licu, a ne promijeniti cijeli svoj lik šminkom.

Bi li voljela živjeti zauvijek?

- Ne bih voljela živjeti zauvijek jer svaki dan ima cijenu i svaki dan je novi izazov. Ne bih ga živjela ovako, iskorištavajući svaki trenutak, ako bih znala da ću zauvijek biti tu i smatrala da za sve ima vremena. Ali nema, život je jedan i svaki trenutak živi da budeš sretan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:44