BEACH BODY

PRVA POBJEDNICA NATJEČAJA JUTARNJEG Maja (32) je bila najbrža Hrvatica, a onda je uslijedila borba za život: 'Okrenula se onome što najbolje znam!'

Uz opremu za vježbanje Maja je osvojila suplemente, kozmetiku, dijagnostiku lokomotornog sustava te zdrave namirnice
 Sandra Šimunović / CROPIX

Početkom ovog tjedna Jutarnji list je najavio ljetni projekt Beach Body, namijenjen svim pobornicima zdravog života, koji naporno vježbaju, drže se uravnotežene prehrane i provode svoj fitness plan. U našu redakciju stiglo je mnogo prijava, a svi oni koji vole vježbati i totalno su FIT pozvani i da dalje šalju svoje recepte za uspjeh i sudjeluju u našem natječaju, koji donosi vrijedne nagrade.

Naš stručni tim koji čine mladi fitness treneri Dora Vajdić i Marko Matijević iz tvrtke Biotrening te predavač s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Marin Dadić imao je pune ruke posla, no ipak su jednoglasno donijeli odluku: ovog tjedna nagradu je odnijela Maja Fijačko (32) iz Zagreba.

U jednom trenu bila je najbrža Hrvatica, maštala o uspješnom povratku u atletiku poslije poroda i mogućem nastupu na Olimpijskim igrama, a u sljedećem se našla u bespoštednoj borbi za goli život.

Bivša hrvatska rekorderka na 100 metara prije nekoliko godina preboljela je zloćudni Hodgkinov limfom, a kasnije se okrenula onome što najbolje zna - sportu i vježbanju.

Maja studira na KIF-u kondicijsku pripremu sportaša, a u slobodno vrijeme vježba jer više nije u vrhunskom treningu. Osim toga, Maja motivira i druge da vježbaju, vodi svoj YouTube kanal pod nazivom Speedy Maya, a videima pokazuje vježbe koje se mogu odraditi kod kuće bez odlaska u teretanu i plaćanja skupih članarina i privatnih trenera.

Zbog svega toga naš stručni tim upravo je nju odabrao kao ovotjednu pobjednicu, a evo i zašto:

Majino tijelo je posljedica dugogodišnjeg vježbanja i truda te kvalitetne prehrane. Iako je cijelo tijelo vrlo čvrsto i utegnuto, njezin adut su lijepo oblikovane noge. Za takvu formu, osim redovnih treninga te dugogodišnjeg bavljenja atletikom (bivša hrvatska rekorderka na 100 m), zaslužno je i znanje na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu kojim podiže kvalitetu vlastitih treninga.

“Vježbanje je dugotrajan proces, a red, rad i disciplina nisu samo odlike vrhunskih sportaša, nego svih onih koji su uspjeli transformirati svoje tijelo i postali fit”, ističe naša pobjednica i to je stav koji pozdravljamo.

Majini savjeti:

- Beach body gradi se tijekom cijele godine. Optimalno je 3-4 puta tjedno po sat vremena

- Probajte vježbati svaki dan u isto vrijeme da steknete neku početničku naviku jer svima u početku bude to najveći problem

- Jedite više puta dnevno, manje obroke, u pauzama ako radite popijte neki shake (proteini) ili pojedite neko voće

- Pijte dosta tekućine, izbacite previše šećera i slatkiša

- Bitna je motivacija, ustrajnost i ne odustajanje ako se rezultati ne pojave baš onda kada ste si vi to zamislili. Pojavit će se garantirano, samo treba vremena jer vježbanje je dugotrajan proces.

IMATE LI BEACH BODY? ODLUČIT ĆE STRUČNI TIM JUTARNJEG

PRIJAVITE SE!

Volite vježbati i totalno ste FIT? Otkrijte svoju formulu za uspjeh i osvojite vrijedne nagrade.

Pošaljite fotografiju cijele figure, svakako odjenite zaštitni znak ljeta - kupaći kostim i ukratko s nama podijelite svoju formulu za idealni Beach Body.

Svoje osnovne podatke, fotografije i kratke opise šaljite na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a prijave primamo tijekom srpnja i kolovoza.

Nagradni fond vredniji je od 2000 kuna, a najbolje priče i fotografije objavit ćemo na stranicama Jutarnjeg lista i na portalu Jutarnji.hr tijekom ljetnih mjeseci. Darujemo opremu za vježbanje brenda Champion iz Sport Visiona, dijagnostiku lokomotornog sustava tvrtke Biotrening, paket suplemenata iz prodavaonice eko hrane Nutrimedica te Niveinu košaricu bez koje je odlazak na plažu ovo ljeto nezamisliv.

Uži izbor kandidata koji su se prijavili na beach body:

Davor Oreški (29), Stuttgart

Dobrim i kvalitetnim treningom oslobađam se svakodnevnog stresa. I mene muči motivacija za trening, koja se ponekad smanji, ali onda se sjetim kako ne želim s 30 ili 40 godina umrijeti od masnoća u krvi. Moja poruka je: Vjerujte u sebe i vas cilj, trening je neizbježan ako želite ljepše i zdravlje živjeti. Ništa nije nemoguće!

Suzana Pižeta (30), Maruševec

Bavim se biciklizmom, planinarenjem, trčanjem i vježbam HIIT uz pomoć YouTubea. Bar četiri puta tjedno imam neki cardio i najčešće nakon njega još smognem snage za HIT. Pijem puno vode i čaj od koprive, multivitamine i omega 3. Nakon treninga popijem i magnezij i proteine. Prehrana mi se temelji na puno povrća, piletine, puretine i jajima.

Marina Ribar (36), Zagreb

Inače se bavim košarkom i igram za Veteranke Zagreba, no prošle godine doživjela sam rasprsnuće vanjskog meniska, zbog čega sam završila na operaciji koljena. Nakon fizikalne terapije krenula sam s rehabilitacijom, a s vremenom se totalno navukla na teretanu. Vježbam 4-5 puta tjedno i prolazim kroz “krv, znoj i suze i pucanja”, ali ne dam se. Sve to radila sam s jednim ciljem: vratiti se ponovno na teren. Krajem lipnja odigrala sam svoj prvi košarkaški turnir nakon godine dana i razvalila. Bila sam najsretnija osoba na svijetu jer se sav taj trud isplatio pa sam se nagradila putovanjem na Tajland.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:36