'HVALA PLASTIČARU'

'RADIJE ĆU BITI KRUHA GLADAN NEGO DA NEMAM DOBRE CIPELE!' Chef dalmatinskog hotela na društvenim se mrežama hvali jelima i novim estetskim operacijama

 
Vanja Fotović (21)
 Jure Mišković / HANZA MEDIA

Direktor i vlasnik obiteljskog hotela "Vicko" u Starigradu Zoran Katić za svog "kulinarskog čarobnjaka" Vanju Fotovića (21) kaže da je rođen s talentom za kuhanje, vještinom iznenađujućom za njegove godine, da izvrsno kombinira okuse i boje na tanjuru, da je mlad i željan učenja, te totalno drukčiji od drugih, piše Slobodna Dalmacija.

Odlučili smo stoga upoznati ovog kuhara u usponu i jednog od najpoznatijih Instagram predstavnika jačeg spola među modnim blogerima u Hrvatskoj. Na spomenutoj društvenoj platformi prati ga oko 10 tisuća ljudi, gdje svakodnevno mogu vidjeti objave šarenih tanjura, novih modnih kombinacija s fokusom na marke, poput Chanela, Versacea i Louis Vuittona, te selfije uz tekst koji s ljubavlju govori o estetskoj kirurgiji.

#curlyhairdontcare ‍♀

A post shared by V.F. (@vanja_fotovic) on

Vanja se toga ne stidi, dapače, koristi hashtag #hvalaplastičaru te je medijima priznao da je napumpao usne i zategnuo lice. Kad ne kuha, Vanja se druži s hrvatskim i srpskim "celebovima", a sudeći po društvenim mrežama, za sebe voli reći da je diva! Uživo je vrlo simpatičan i drag, razgovorljiv dečko kojeg smo zamolili da nam se predstavi usred kuhanja.

Vanja Fotovic

A post shared by @ hvala_plasticaru on

- Rodom sam iz Siska, iz obitelji prepune žena s odličnim smislom za modu. To su, naravno, prenijele na mene, što se više ispoljava zimi kada ne radim u kuhinji. Tada sam uglavnom u Parizu i ljubujem... Dosta putujem. Imam puno poznatih prijateljica, nisam im stilist u pravom smislu riječi, moji savjeti više ostaju na privatnoj razini, a onda samo ugledam u njihovom spotu tu ideju. Takav primjer je srpska pjevačica Nataša Bekvalac i njezin spot za pjesmu "Lave moj" - govori Vanja.

- Ne mora sve biti skupo, ne mora sve biti brend, iako ne mogu lagati, ne mogu reći da skupo ne volim. Priznajem, radije ću nekad biti kruha gladan nego da nemam dobre cipele i zamijeniti Chanel za hranu. Ali sve se da dobro iskombinirati, a tako je i u kuhinji, bitno je dobro posložiti finese - tvrdi Vanja. Moda mu je bila i ostala prva ljubav iako kuhanje vidi kao životni poziv i profesiju. Kuharsku školu završio je u Sisku, a u Starigrad su ga dovela određena poznanstva i preporuke, tu je već pet mjeseci.

- Za mene su moda i kuhanje vrlo povezani, to vam je kao kada uđem u svoj ormar i razmišljam što bi s čim iskombinirao. Tako je i s okusima, bojama. To me izdvaja od drugih kuhara, dekoracije su mi jako važne. Dakako, mislim da se i s određenim talentom rodiš, osmišljavam nove kombinacije prema instinktu. Sve što ima veze sa mediteranskim i talijanskim štihom, ja volim kuhati - kaže Vanja. A Vanju ljudi vole, ili ne vole, nema tu sredine. Njega to, čini se, ne muči uopće, on je otvoren za nove prilike, ali s vrlo jasnim pogledom prema naprijed.

- Trenutno sam ovdje u "Vicka" sretan, mogu se kreativno izraziti, a to mi je najvažnije. Gosti su do sada uvijek bili zadovoljni. Vidim se i dalje kao kuhar, s modom kao neizostavnim dijelom mene - zaključuje Vanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:40