DOMAĆE LJEPOTICE I STRES

ŠTO SE DOGAĐA IZA KULISA VELIKIH MODNIH REVIJA Hrvatska manekenka Kristina Šalinović otkrila neugodno iskustvo: 'Imala sam problema s vizom...'

 Marko Todorov / CROPIX

Što se događa iza kulisa revija velikih modnih brendova koje se publici u čine besprijekornima saznali smo od naših manekenki koje su ostvarile zavidnu svjetsku karijeru noseći revije za prestižna dizajnerska imena poput Diora, Louisa Vuittona, Armanija, Balenciage, Dolce & Gabbane, Alexandera Wanga, Marca Jacobsa i Oscara de la Rente.

Naša najuspješnija manekenka Kristina Šalinović otkrila nam je da je galama u backstageu normalna stvar, a nije neobično ni da dizajner u zadnji trenutak izbaci s revije manekenku koja je potvrđena za reviju. Atraktivna Splićanka dodala je da se jednom i sama našla u neugodnom problemu s dokumentima poput Ruskinja i Ukrajinki uoči ovogodišnje revije Victoria’s Secret.

- Trebala sam nositi reviju na St. Barthu, međutim imala sam problema s vizom zato što sam iz Hrvatske – objašnjava 27-godišnjakinja koja kaže da je i sama u počecima karijere sanjala o tome da bude Viktorijina anđelica.

- Iskreno, ja sam htjela biti prva anđelica koja će biti cijela istetovirana. Htjela sam pomaknuti granicu, no to je bio cilj za koji sam znala da se neće ostvariti jer je svijet mode vrlo konzervativan – priznaje Kristina.

Za razliku od nje, Splićanka Ana Buljević, koja najviše nosi revije u Europi i Americi, nije se nikada zamišljala s krilima Viktorijinih anđelica. Više je okrenuta modi i nikada neće zaboraviti Pradinu reviju 2015. jer je uživala raditi s velikom Miuccijom Pradom.

- U manekenstvu sam četiri godine i nisam imala stresnih situacija, samo pozitivan adrenalin, primjerice kada moram izići na pistu u vrtoglavo visokim štiklama – objašnjava 25-godišnja Ana koja je često na kastinzima u društvu Viktorijinih anđelica, a lijepa Zagrepčanka Marija Janković za uspomenu ima i fotografiju s jednom od slavnih anđelica nove generacije Kendall Jenner.

- U Šangaju sam prije godinu i pol zajedno s Kendall i Joan Smalls nosila reviju za talijanski brend Ports 1961.

- Bila sam u Pekingu i u Šangaju te u drugim zemljama, pa mogu zaključiti da je teže dobiti vizu za Kinu nego za Japan i Koreju. Čudi me da organizatori revije Victoria’s Secret to nisu znali. Smatra da je jako loša odluka održati takvu reviju, koja je zapravo veliki show, u Šangaju, jer svatko tko je čuo za Kinu zna koliko tamo postoji restrikcija – ističe Marija i opisuje nam da su iza kulisa svi pod stresom.

- Nikad ne znam što se može dogoditi. Mogu već odjevena, našminkana i nafrizirana biti izbačena s revije jer je tako dizajner odlučio. Nije mi se to nikada dogodilo, no mnogo sam puta tome svjedočila. Zato do trenutka dok ne kročim na pistu ne usudim se reći da nosim tu reviju – kaže Marija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:57