STRUČNJACI SAVJETUJU

Uz ovih pet savjeta izgledat ćete i osjećat ćete se mlađe

 iStock

Već smo vam puno puta pisali o njezi kože i ljepoti, a i vjerojatno ste sami već stekli dovoljno iskustva da procijenite što je za vašu kožu dobro, a što nije. Dakako, pravilna njega kože je vrlo važna ne samo zbog zdravlja, već i kako biste joj održali elastičnost, mladolikost i ljepotu.

O svemu tome pet savjeta izdvojila je Ruby Hammer, visažistica i međunarodno priznata savjetnica za šminku i ljepotu, za Daily Mail. Osim što ima vlastitu tvrtku, Ruby je kreativna direktorica u Harrodsu, a iza sebe ima niz suradnji sa slavnim imenima svijeta mode. Primjerice, radila je šminku manekenkama za revije Johna Galliana i Jaspera Conrana, a surađivala je i na foto editorijalima Vogue, Elle, Red, Harpers Bazaar i Marie Claire.

Evo što 55-godišnja ljepotica savjetuje:

Perite lice dvaput

Mislim da nijedna žena ne bi smjela samo nanijeti šminku ujutro. Prvo svakako treba dobro očistiti lice. To možete rukama, mekanom tkaninom ili vatom. Kad operete lice jednom, operite ga još jednom. ‘Često me pitaju kako tako dobro izgledam, a ja im samo kažem da je to zato što čistim lice’, kaže Ruby.

Neka vježbanje bude zanimljivo

Što smo stariji, to je važnije kretati se - bilo da hodate dnevno 40 minuta, vježbate jogu ili pilates. Osim što koristi za istezanje, vježbanje nam pomaže da ostanemo mladi i da ne gomilamo suvišne kilograme. Budite kreativni i učinite vježbanje zanimljivim. Ako ne volite trčati, recimo i vrtlarenje je oblik vježbe, pronađite ono što vas veseli!

Kupite dobro donje rublje

Donje rublje ne treba biti samo lijepo, već i ugodno - ne smije biti niti preveliko niti premalo. Dorbo donje rublje svakako utječe na vašu kožu.

Mirisom popravite raspoloženje

Korištenje parfema, koliko god banalno zvučalo, vrlo je snažan motivator za dane u kojima se osjećamo jako loše, nismo dovoljno spavali ili smo jednostavno nervozni. Najbolje rješenje za loše raspoloženje je aromaterapija pri čemu lavanda tješi i smiruje, eukaliptus stimulira, a ruža izaziva osjećaj mirnoće.

Jedite manje i kvalitetnije obroke

Bez obzira jeste li tijekom života već imali problema s kilogramima ili ste šlank, nakon određenih godina kilogrami se jednostavno počinju sve više nakupljati, a vi morate sve više razmišljati o prehrani. Kako se ne biste upuštali u rigorozne dijete, najbolje je odmah razmisliti o tome što i kako jedete te tako održati vitku liniju, a time i - mladost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:00