ZANIMLJIV OBRAT

Ona ima 72 godine, on 79. Dobili su dijete, a poslije priznali: 'To smo napravili radi novca!'

'Već se godinama po sudovima natežemo s mojom obitelji koji mi uskraćuju pravo na nasljedstvo pod izgovorom da nemam vlastito dijete.'
 Screenshot

Priča o Indijski koja je rodila svoje prvo dijete u 72. godini života dobila je neočekivan obrat. Naime, pojavile su se priče da su se 72-godišnja Daljinder Kaur i njezin 79-godišnji suprug Mohinder Singh Gill, odlučili na umjetnu oplodnju kako bi mogli zatražiti dio ostavštine njegovog bogatog oca koja iznosi više od 4,5 milijuna u kunskoj protuvrijednosti.

Par koji je u braku već 46 godina, dugo je pokušavao dobiti dijete, no to im nikako nije polazilo za rukom. Već su bili izgubili svaku nadu da će postati roditelji, bilo biološkog ili usvojenog djeteta, jer indijski zakoni ne dozvoljavaju usvajanje djece osobama starijim od 45 godina.

No kad su vidjeli oglas za jednu kliniku za umjetnu oplodnju, odlučili su pokušati i, nakon dvije godine, trud se isplatio.

'Već se godinama po sudovima natežemo s mojom obitelji i ocem koji mi uskraćuju pravo na nasljedstvo pod izgovorom da nemamo vlastito dijete', kaže Mohinder, inače poljoprivrednik iz indijske pokrajine Punjab.

Mohinderov otac umro je prije osam godina, a ostavština je raspoređena na četvoricu braće. Međutim, tri Mohinderova brata ne žele mu dati njegov dio zato što nema nasljednika.

'Već desetljećima pokušavamo postati roditelji, no bilo je nekih medicinskih problema. U 70-im i 80-im godinama bolnice nisu bile tako razvijene i nitko nam nije mogao pomoći. Također, u našem je kraju sramota nemati dijete', kažu supružnici.

Nakon dvije godine pokušavanja, gospođa Kaur je, zahvaljujući doniranim jajašcima, rodila zdravog dječaka kojeg su nazvali Armaan.

'Bog je čuo naše molitve, moj život je sada potpun. Osjećam se odlično i puna sam energije', rekla je presretna majka.

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:54