KAD NEĆE MILOM...

PROFESORICA ZA KAZNU OŠIŠALA CIJELI RAZRED Zbog jednog učenika cijeli razred Medicinske škole ostao bez dijela kose

 CC Pixabay

Održati disciplinu u razredu nije lako, znaju to svi koji su barem jednom stali pred razred. No, metode na koje smo navikli uglavnom uključuju negativne ocjene, prozivanje za odgovaranje, slanje učenika na razgovor kod pedagoginje, a u krajnjem slučaju disciplinske mjere poput opomene ili ukora.

Međutim, za šišanje nikad nismo čuli. Do sad.

Naime, profesorica Daliborka Savičić iz banjalučke Srednje medicinske škole primijenila je upravo tu metodu - svakom učeniku jednog trećeg razreda odrezala je po pramen kose.

Informaciju je za N1 potvrdio direktor škole, Vladimir Jagodić, koji je rekao da su roditelji učenika bez pogovora prihvatili kaznu i objasnio što se zapravo dogodilo:

‘Jedan učenik je upaljačem zapalio pramen kose svojoj kolegici u razredu. Profesorica je to primijetila, ali nitko od njihovih kolega u razredu nije htio reći ime izgrednika. Stoga je odlučeno da svim učenicima, za kaznu, odsječemo pramen kose.’

Na naslove u medijima da je profesorica ‘ošišala cijeli razred’ samo se nasmijao jer škola, kako je rekao, ‘nema mogućnost šišanja tako velikog broja učenika jer nema frizerskog odjela’, piše N1 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:39