NEŠTO NOVO

ISTARSKI GRADIĆ NA PRESTIŽNOJ LISTI NAJCOOL TURISTIČKIH MJESTA Urednica u Lonely Planetu uvrstila ga je među najbolje ovogodišnje svjetske destinacije

Rovinj
 Profimedia, Panthermedia

Osobe koje vole putovati i koje gotovo svaki odmor koriste kako bi posjetili neko novo mjesto, doživjeli nešto što dosad još nisu, vrlo često biraju ne pretjerano razvikana turistička mjesta koja pružaju i mogućnost bijega od gomile i selfie štapova.

Zato je Business Insider među suradnicima, kolegama i stručnjacima za putovanja proveo anketu. Zamolili su ih da navedu omiljene lokacije koje su istovremeno na neki način zanemarene i ne dospijevaju na komercijalne popise popularnih turističkih odredišta. Također, uzeli su u obzir i veličinu mjesta i preporučili ona koja se može doživjeti i u samo jednom produženom vikendu.

Na popisu se između ostalih našao Rovinj. U kratkom poglavlju pod naslovom ‘Uživajte u lijenom poslijepodnevu sunčajući se na stijenama ili gledajući ribare kako raspetljavaju mreže u Rovinju, Hrvatskoj’, Jess Cole, urednica u magazinu Lonely Planet, odabrala je upravo Rovinj kao savršen bijeg i odmor za vikend.

‘Sa svojim malim trgovima, šarenim kućicama u pastelnim bojama i elegantnim zvonicima ne čudi što je ponosni hrvatski grad Rovinj jednom davno bio pod Venecijom. Ima tek nekoliko znamenitosti, a glavna je aktivnost otkriti mnoštvo oblika opuštanja kraj mora. Provedite ugodno poslijepodne u kafiću promatrajući ribare kako otpetljavaju mreže ili prošećite alejom čempresa u park-šumi Zlatni rt’, objasnila je Cole.

Osim Rovinja na popisu se našao i zaljev Boke Kotorske u Crnoj Gori, Porto u Portugalu, Granada u Španjolskoj, Cagliari na Sardiniji, San Sebastián u Španjolskoj, Atena u Grčkoj, Napulj u Italiji, Sigišoara u Rumunjskoj, Calanques u francuskoj Provansi, jezero Bled u Sloveniji, Whitstable u Velikoj Britaniji, Tirana u Albaniji, Jersey između Engleske i Francuske, Bordeaux u Francuskoj, Prag u Češkoj, Dalyan u Turskoj, Tallinn u Estoniji i Minsk u Bjelorusiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:45