UŽITAK ZA SVA OSJETILA

Najbolja alzaška vina predstavljena na posljednjem ovosezonskom Masterclassu u Boutique Hotelu Alhambra

 Promo
 

Vinarija Hugel, sinonim za poznatu francusku vinsku regiju Alsace, predstavila je svoje najbolje berbe sorti Gewürztraminer, Pinot i Riesling na Masterclassu u Boutique Hotelu Alhambra.

Riječ je o vinariji s najstarijom bačvom u komercijalnoj upotrebi, čija je vina na enološkom Masterclassu na Lošinju predstavio jedan od vlasnika vinarije Jean Frederic Hugel.

Promo
Enološki Masterclass Hugel

Uz Hugelova vina, kao što su Pinot Gris Grossi Laüe i Riesling Vandange Tardive, glavni chef à la carte restorana Alfred Keller Melkior Bašić pripremio je selekciju plemenitih sireva te jela kao što su guščja jetra s pjenicom od breskve i romb s pireom od tikvica i limete u umaku od bijelog vina i maslaca.

Promo
Romb s pireom od tikvica i limete

Ova alzaška vinarija osnovana je davne 1639. u selu Riquewhir i od tada se nalazi u stopostotnom vlasništvu obitelji Hugel. Jedinstvena klima regije Alsace u kojoj se vinova loza uzgaja više od 2000 godina omogućuje grožđu sporo sazrijevanje, što suhim i aromatičnim Hugelovim vinima daje upečatljivu finoću i intenzitet. Izuzetna kvaliteta njihovih vina te utjecaj na svjetsko vinarstvo, Hugel čine jednom od najzaslužnijih vinarija za afirmaciju alzaških vina.

Promo
Desert od naranče, ruže i ličija

Enološki masterclassovi održavaju se već treću godinu u Boutique Hotel Alhambra u uvali Čikat na otoku Lošinju. Riječ je o programu na kojem se premijerno predstavljaju renomirane vinske etikete iz cijeloga svijeta, koje se potom usklađuju s gala večerom u hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller.

Promo
Guščja jetra s pjenicom od breskve

Dosada su u sklopu masterclassova na Lošinju predstavljena vina Benvenuti, kalifornijski Opus One, vina s područja Goriških brda, „supetoskanska vina“ Sassicaia, ponajbolje vinske etikete Koraka, Šembera i Tomca, glasovita Château Mouton Rothschild vina, Tenuta di Biserno iz Toskane, vina jedne od najpoznatijih hrvatskih vinarija Krauthaker te prestižna vinarija Château Palmer iz apelacije Margaux u Francuskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:34