OD 6. DO 11. LIPNJA

Najbolji svjetski jedriličari na dasci dolaze u Bol pokazati umijeće na svjetskom prvenstvu

 Moritz Beck / ZOO Station Bol
Natjecat će se preko 80 natjecatelja iz 18 zemalja, a stižu i branitelji naslova, Turkinja Lena Erdil i Nijemac Vincent Langer

Od 6. do 11. lipnja u Bolu na Braču održat će se IFCA World Championship, službeno prvenstvo svijeta u jedrenju na dasci u ženskoj i muškoj konkurenciji. Natjecanje organiziraju ZOO Station, općina Bol i Turistička zajednica Bola.

Organizator Toni Bulić, osnivač i voditelj bolske windsurf institucije ZOO Station, nakon dva uspješno organizirana europska prvenstva na istoj lokaciji, 2014. i 2015. godine, ponovo na najbolji mogući način promovira hrvatski sport i turizam. Dosad su se svjetska natjecanja održavala u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Turskoj, SAD-u, Brazilu, Argentini, a sada je Hrvatska na svjetskoj mapi i u ovom sportu.

Natjecat će se preko 80 natjecatelja iz 18 zemalja, a stižu i branitelji naslova, Turkinja Lena Erdil i Nijemac Vincent Langer. Uz prošlogodišnje osvajače, za favorite slove još James Dinsmore (Velika Britanija) i Bora Kozanoglu (Turska) u muškom te Lisa Godon (Francuska) i Jenna Gibson (Velika Britanija) u ženskom dijelu natjecanja. Među prijavljenim hrvatskim natjecateljima nalaze se Enrico Marotti, europski prvak iz Bola 2014., Ante Berlengi i Luka Mratović, koji će u Riju već treći put zastupati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. U ženskoj će konkurenciji, među ostalima, hrvatske boje braniti Vedrana Brčić i Katarina Pelivan.

Prijave za natjecanje završavaju 6. lipnja u 18 sati, nakon čega slijedi otvaranje natjecanja na bolskoj rivi u 20 sati. Natjecanje se održava svakodnevno od utorka do subote u akvatoriju Zlatnog rata od 13 do 19 sati i završava u subotu navečer, 11. lipnja, proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada. Nakon proglašenja održat će se koncert grupe Ljetno kino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:02