SJAJNA AVANTURA

PROPUTOVALI SVIJET ZA SAMO 55 KUNA DNEVNO Karol i Aleksandra starim su kombijem u šest godina obišli 50 zemalja uz minimalne troškove

 Foto: Facebook

Dvoje mladih Poljaka, Karol 'Charlie' Lewandowski i Aleksandra 'Alex' Ślusarczyk, odlučili su proputovati svijet. No, ako ste mislili da su na taj poduhvat potrošili brdo novca – varate se. Na svojem su putu dnevno trošili tek 8 dolara (oko 55 kuna).

Za početak, kupili su stari kombi za 600 dolara. Obojali ga i malo uredili, napunili hranom i – krenuli.

U 6 godina posjetili su ukupno 50 zemalja i proputovali više od 150.000 kilometara na 5 kontinenata. Nikad nisu plaćali smještaj i spavali su u kombiju ili u šatoru. U kombiju su čak i kuhali i jeli.

Glavni trošak bio je benzin. Putovali su polako, ostajući u nekom gradu po par dana kako bi uštedjeli gorivo i onda krenuli dalje. Također, puno ljudi je naručivalo razglednice iz mjesta koje su posjetili, a zauzvrat im slali nešto novca za gorivo.

Prije puta povezali su se s Poljacima koji žive u raznim zemljama te im je tako bilo lakše snaći se u novom gradu.

Hranu su kupovali u supermarketima i uvijek jelo ono najpovoljnije. U Australiji su tako jeli meso klokana jer je bilo najjeftinije.

Ako bi im se tijekom putovanja nešto pokvarilo na kombiju, sami bi popravili kvar jer su putem bili prisiljeni i to naučiti. Na krov su instalirali tuš sa 150 litara vode, tako da ni higijena nije bila problem. Ponekad bi za kupanje koristili rijeke i jezera na koje bi naišli.

Svoje su putovanje dokumentirali i na kraju o svojoj avanturi izdali dvije knjige, a fotografije s puta objavili su i na svojem webu BusAroundTheWorld te Facebook stranici :





Fenomenalna Wenecja. Co robiliśmy żeby poczuć ją najmocniej? Ruszyliśmy w nią bez mapy, nie zaliczając co ważniejszych...

Posted by Busem Przez Świat - www.busemprzezswiat.pl on 20. kolovoza 2015








Tramwajem przez Porto :)Kolejne miasto i kolejna możliwość podróżowania - Porto zwiedzamy zabytkowym tramwajem linii 22 :)#wiecejmozliwosci #bzwbk #busemprzezswiat #porto #portugalia

Posted by Busem Przez Świat - www.busemprzezswiat.pl on 13. kolovoza 2015








Ciekawostka na dziś: Na Islandii jest ponad 750 gorących źródeł. Nazywane są one solfatarami. Początkowo „solfatar” było...

Posted by Busem Przez Świat - www.busemprzezswiat.pl on 16. srpnja 2015








Busowo-kalifornijskie klimaty, co by Wam trochę cieplej było w ten mroźny wieczór ;)

Posted by Busem Przez Świat - www.busemprzezswiat.pl on 30. prosinca 2014












Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:12