POKLON ČITATELJIMA

RIJEŠITE KVIZ I PROVJERITE SVOJE ZNANJE U ponedjeljak u Jutarnjem listu poster 'sve zastave svijeta', a kao zagrijavanje nudimo vam zanimljiv kviz

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2019. u 11:43

 

Svaka država prepoznatljiva je po svojoj zastavi, a osim što simbolizira svoju zemlju, svaka zastava krije i poneku zanimljivu priču.

Simboli i boje na zastavama unikatni su za svaku zemlju i predstavljaju povijesno značenje te države. Zastave simboliziraju povijest pojedinog naroda, svjedoče o dugotrajnosti pojedinih političkih tvorevina, podsjećaju na nekadašnje državne veze i saveze ili govore o kolonijalnoj prošlosti.

 

Zastave predstavljaju i  čine prepoznatljivima postojanje, prisutnost, podrijetlo, slavu i status cijeloga naroda i države.

Zanimljivi motivi i boje na zastavama razlikuju se od zemlje do zemlje. Kako bismo svoje čitatelje što bolje upoznali sa zastavama svijeta, donosimo zanimljiv kviz: riješite ga i otkrijte koliko znate o zastavama – jednom od glavnih obilježja svake zemlje. U ponedjeljak nikako ne propustite svoj primjerak tiskanog izdanja Jutarnjeg lista i veliki poster: Zastave svijeta!


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo