PROBLEMI

SVI MRZE NAJGORI AERODROM NA SVIJETU, ALI NE PRESTAJU DOLAZITI 'Prenatrpano je, osjećamo se kao životinje, ženski WC je karambol...'

 Profimedia, SWNS

Zračna luka Luton u Velikoj Britaniji proglašena je najgorom u povijesti godišnje ankete među korisnicima, nakon što je samo 29% putnika reklo kako je zadovoljno uslugom, piše Guardian.

Aerodrom izgleda kao gradilište, opisuje ga britanski dnevnik, i piše kako se buka alata neprekidno čuje dok putnici besciljno lutaju zahvaljujući manjku točnih natpisa.

- Nitko nije znao kamo mora ići, rekao je Geoff Davis, arhitekt iz Južnoafričke republike.

- Aerodrom je prenatrpan i zamišljen kao da nisu znali koliko će putnika prolaziti kroz njega. Osjećao sam se poput životinje. Zaštitari su bili neljubazni i drski, kazao je Davis, a njegova je supruga dodala:

- Ženski zahodi su najgori koje sam ikada vidjela na nekom aerodromu.

Glasnogovornik zračne luke izjavio je kako je razočaran rezultatima ankete.

- Rezultati ne odgovaraju iskustvu koje doživi većina naših putnika, kazao je.

Časopis 'Which?' je anketirao 435 ljudi koji su prošli kroz Luton u proteklih 12 mjeseci, ali je i napomenuo da aerodrom upravo prolazi kroz 'najveću transformaciju u svojoj povijesti'.

Unatoč brojnim pritužbama, putnici i dalje masovno koriste Luton - u srpnju je kroz aerodrom prošlo 1,6 milijuna ljudi, što je 6,2% više nego u istom mjesecu prošle godine. Radilo se o 40. uzastopnom mjesecu rasta broja putnika.

U budućnosti, putnici će biti pošteđeni i vožnje autobusom do parkinga zračne luke, jer je nedavno odobren plan izgradnje željeznice do terminala, vrijedan 200 milijuna funti, iako bi moglo proteći još neko vrijeme prije nego što radovi počnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:23