'BRINEMO O NAŠIM GOSTIMA'

TIJEKOM LJETA ANIMACIJE NA ODMORIŠTIMA IPSILONA Bina-Istra osigurala nekoliko aktivnosti tijekom najprometnijih vikenda turističke sezone

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.08.2018. u 16:02

 

Preko pola milijuna ljudi, svaki će od naredna tri vikenda proći Istarskim ipsilonom. Tada se u punoj snazi vidi kvaliteta i mogućnosti istarskih prometnica, kojima svake godine prođe desetak milijuna gostiju. 

Provjerili smo kakva je situacija na Istarskom ipsilonu i kako se koncesionar Bina-Istra pripremio za udarne ljetne vikende.

"Ove smo godine odlučili široko krenuti u asistenciju vozačima i njihovim suputnicima, na način da ćemo na ulazu u Istru na odmorištu Mirna te na izlazu iz Istre na odmorištu Buje, osigurati poseban sadržaj kako bi ukazali našim gostima da brinemo o njima i njihovim potrebama", istaknuo je Christian Santaleza direktor Bina Istre. 

U danima pojačanog prometa mi na cesti imamo 150 zaposlenika koji 24 sata prate promet i nude nužnu pomoć vozačima. Naši djelatnici osposobljeni su kako bi stručno i profesionalno pružili potrebnu asistenciju. Ove godine po prvi put na odmorištu Buje, u suradnji sa istarskim Crvenim križem, osigurali smo zadravstvenu pomoć ukoliko se ukaže potreba, pojašnjava Santaleza te dodaje kako se radi o novoj usluzi na izlazu iz Istre koja se pokazala kao nužnom u trenutku velikih gužvi na graničnim prijelazima, koje stvaraju kolonu vozila do Istarskog ipsilona.

"Super nam je bilo u Rovinju na godišnjem. Kao i inače, jako ste ljubazni pa i ovdje na naplati dobili smo vodu i sokove za djecu. Baš lijepo od vas, nosimo samo lijepe uspomene iz Istre", Romano Fiorucci turist iz Italije.

Romeo Fiorucci

 

Crveni križ i Bina Istra zajedničkim snagama pomažu vozačima

Odmorište Buje, naredna tri vikenda, novi je punkt na kojem će istarski Crveni križ postaviti dva šatora u kojima će biti dostupni ležajevi, osvježenje te nužna medicinska oprema.  

Potaknuti činjenicom da se gužve koje se stvaraju na graničnim prijelazima ne mogu izbjeći, Bina-Istra je organizirala punkt Crvenog križa sa specijalnim motorom za obilaske kolona i bržu intervenciju.

 

"Ugodno smo iznenađeni pozivom od strane Bina-Istre", istaknula je Sandra Stipanov, ravnateljica županijskog društva Crvenog križa Istarske županije. "Čim smo čuli kako žele našu pomoć u pružanju prve pomoći, odmah smo prihvatili prijedlog. Ponudili smo podršku naših ljudi koji su osposobljeni u pružanju prve pomoći te naša znanja u organizaciji prilokom takvih događaja.

Naši članovi koriste motorni quad kojim nuditi osvježenje te nužnu medicinsku pomoć ukoliko primjetimo da nekome u koloni nije dobro. Vozilo je opremljeno priborom za prvu pomoć. Na samom odmorištu dignuta su dva šatora unutar kojih se nalaze ležajevi, frižideri sa osvježenjem te nužna medicinska oprema. Mi smo dali četiri volontera sa opremom, torbe prve pomoći, automatski vanjski defiblirator te pomoćnu opremu za pružanje prve pomoći koju nam je pribavila Bina-Istra."

 

Stipanov se na kraju još jednom zahvalila Bina-Istri koja je kako ona kaže, uvidijela njihov rad i mogućnosti. "Ovu mogućnost koju su nam pružili iskorisiti ćemo za nadogranju naše suradnje već sljedeće godine jer smo i mi sami spremni podržati njihov rad koji se pokazao kao odličan u svim dosadašnjiom prilikama na Ipsilonu", zaključila je Sandra Stipanov ravnateljica županijskog društva Crvenog križa Istarske županije.   

Odmorište Mirna tradicionalni turistička oaza

Višesatno putovanje tijekom dolaska na odmor, jedan je od rizičnih faktora u prometu, a sigurnost je jedan od prioriteta koncesionara Istarskog ipsilona.

Već nekoliko godine za redom, u cilju osiguravanja potrebnog odmora nakon višesatnje vožnje tijekom ljetnih dana, za goste u dolasku organizirali smo Relax zonu na odmorištu Mirna, na kojoj će naši fizioterapeuti vozačima pružiti kratku masažu za opuštanje nakon višesatne vožnje, a za djecu smo organizirali Kids korner u kojem će animatori razveseliti najmlađe goste poklonima i sladoledom, ističu iz Bina-Istre.

"Vozači dobro prihvaćaju našu Relax masažu. Uz ove temperature, jako je važno da se vozači odmore barem svaka 2 sata. Iako su blizu odredišta dobro ime dođe ova opuštajuća pauza prije dolaska na more", rekao je Christian Ambrosi, profesionalni maser.

Christian Ambrosi

 

Ovaj se projekt pokazao kao pun pogodak te je izuzetno pozitivno primljen kod gostiju koji dolaze u Istru, što dodatno potvrđuju i njihovi komentari koje kasnije ostavljaju na društvenim mrežama. Dio je turista koji se našao na odmorištu Mirna tijekom ovih akcija istaknulo, kako, da već nisu unaprijed uplatili odmor, sada više nisu sigurni bi li išli dalje iz ove oaze jer su tu pronašli sve što im je potrebno za osvježenje. Bilo je i nekoliko primjera da su cijele obitelji ostajale i po nekoliko sati na odmorištu Mirna, jer je odmor za njih upravo počeo.

"Krenuli smo jutros u 3:30 iz Beča, jako smo iznenađeni sa sadržajem na ovom odmorištu, djeca uživaju, dobili su poklone i sladolede a animatori su nas ponudili sa besplatnim pićem. Nevjerojatna dobrodošlica", rekla je Inge Rauchen iz Austrije.

Inge Rauchen

 

Od početka godine Ipsilonom je prošlo 7 milijuna putnika te se ove godine bilježi deset postotni rast prometa.

"To je za nas svake godine sve veći izazov kojem pristupamo ozbiljno i profesionalno, što ptvrđuje činjenica kako se na Ipsilonu posljednih nekoliko godina nije dogodio niti jedan ozbilja prometni incident. Sve naše službe dananoćno su na raspolaganju i svake godine već tradicionalno upotpunjujemo naše usluge, o čemu govore i certifikati sigurnosti putovanja na našim prometnicima koje redovno obnavljamo ali i dobivamo nove. U Bina Istri imamao za cilj biti jedna od najsigurnijih prometnica u Europi i prednjačiti po pitanju udobnosti putovanja", ističe Paolo Lukež iz Službe sigurnosti Bina-Istre.

 

Primjetna je i disciplinaranost vozača koji nam daju punu podršku u našim akcijama ali i tijekom redovnog ili vanrednog održavanja Ipsilona. Time je vidljivo kako naše akcije u suradnji sa prometnom i graničnom policijom te strukovnim organizacijama, imaju punog efekta.

Santaleza je na kraju još jednom zaželio svim sudionicima u prometu na istarskom poluotoku  sretan put te poručio stanovnicima Istre da ukažu svojim gositma kako su djelatnici Bina-Istre na raspolaganju za sve njihove potrebe te da slobodno potraže pomoć i podršku na odmorištima u bilo kojem trenutku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo