VJERUJTE INTUICIJI

OVO JE ŠEST ZNAKOVA DA VAS PARTNER MOŽDA VARA 'Vrlo smo često gotovo potpuno slijepi na sve simptome koji bi trebali zvoniti na uzbunu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2018. u 00:00

, Image: 310981631, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Dr. Amy Iversen, savjetnica za veze, kaže da je baš svatko povremeno u napasti da prevari svojeg partnera pa je zato važno prepoznati znakove upozorenja.

Takvih znakova, prema doktorici Iversen, ima ukupno šest, piše Mirror.

'Bez obzira na to koliko vjerujete svojem partneru, vrlo je vjerojatno da će doći dan kad će vaš partner pasti u iskušenje. Nevjera može biti vrlo bolna, a mi smo često gotovo namjerno slijepi na sve znakove. Umjesto toga, trebali bi prema sebi biti iskreni i vjerovati intuiciji', kaže doktorica Iversen, ali i naglašava kako sami znakovi ne dokazuju ništa, već su samo indikatori da vašoj vezi treba pomoć.

Odgoj

Muškarci iz razorenih obitelji češće varaju. Dr. Iversen kaže da su oni koji su odrastali uz čovjeka koji je varao, i sami skloniji prevarama.

'Oni koji su imali problematično i nesigurno djetinjstvo, više će naginjati prevarama.'

Prijašnje ponašanje

Voli li vaš muškarac sexting, aplikacije za upoznavanje i pornografiju? To sve može upućivati na ovisnost o seksu. Također, i društvo u kojem se kreće može biti indikativno. Njegova reakcija na priznanje nekog prijatelja o prevari, može biti dobar pokazatelj njegovog moralnog kompasa.

Život općenito

Veliki, prijelomni životni događaji mijenjaju osobu i utječu na samopouzdanje koje može dovesti do istraživanja seksualnih mogućnosti. Mnogu muškarci kažu da su prevarili partnericu jer su se željeli 'ponovno osjećati živima'.

Promjene u ponašanju

Dr. Iversen kaže da kupovina nove odjeće, losiona poslije brijanja i općenito briga za izgled, može biti znak da se nešto događa. Također, sumnjivo je i iznenadni interes za društvene mreže i prigušeni telefonski razgovori.

Valja obratiti pažnju i ako vaš partner o nekoj osobi s posla priča značajno više nego o drugima. Prije nego preljub započne, možda će biti manje pažljiv pa je to pravo vrijeme da reagirate.

Drugačiji osjećaj

Muškarac koji razmišlja o prevari može iznaći različita opravdanja. Je li u posljednje vrijeme više kritičan ili komentira vaš izgled? Znak upozorenja moglo bi biti i naglo zahlađenje odnosa kao i iznenadna euforija.

Velike promjene

Dr. Iversen kaže kako partnerova nevjera nikad nije vaša krivica. Život se mijenja, odgovornosti se povećavaju i veze mogu doći na kušnju. Nisu svi sposobni nositi se s time pa pribjegavaju varanju. Svakodnevne obaveze, posao, djeca… sve to stvara veliki pritisak na vezu, no koji god problemi bili, mogu se riješiti razgovorom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo