PIŠE MILANA VUKOVIĆ RUNJIĆ

SEKSOPOLIS Ne mogu se pomiriti s time da bi moj Johnny bio zlostavljač!

 Berislava Picek / CROPIX / CROPIX

Zadnjih tridesetak godina, zahvaljujući sretnom braku s Timom Burtonom, Johnny je bio i čudan, i divan, i “potpuno drukčiji od drugih”, zločesti dečko iz antikvarijata koji povrh svega ima bend, voljeli smo njegove marame, tetovaže, naočale, njegov neodoljivo afektirani glas u kojem je uvijek odzvanjao onaj isti jednostavni momak iz Kentuckyja.

Slabo sam ili nikako pratila njegov privatni život, pogotovo otkad je postalo izvjesno da neće oženiti - mene. Znam da je godinama živio u Francuskoj, postao otac i razveo se, nakon čega se njegovi intimni putevi gube, ili ih ja nisam slijedila dovoljno dobro. Čovjek bi se tu i tamo napio, ipak je u više navrata glumio gusara pa mu je bačva ruma postala modni dodatak, ali njegov kratki brak s izvjesnom Amber Heard uopće nisam registrirala. Sve dok po novinama nisu osvanule slike mnogo mlađe ljepotice natečena lica, koju je povampirani Depp, kaže, gađao telefonom. Kakav kliše nedostojan Tima Burtona i Sanjive doline! Pijani, sredovječni glumac premlaćuje mnogo mlađu plavušu, koja to nakon mjeseci mučenja objavi! On ima problem s “menadžmentom agresije”, kako se to lijepo kaže... Zar moj Johnny?! Uplakana Amber želi razvod.

Cast member Johnny Depp and his actress wife Amber Heard arrive for the premiere of the British film
Suzanne Plunkett / REUTERS
Amber Heard i Johnny Depp na premijeri filma 'Black Mass'

Financijski je samostalna, pa će od muža potraživati svega pedeset tisuća dolara mjesečno. To nama, s tri tisuće kuna mjesečne plaće u tekstilnoj industriji, a s pet u nekom uspješnijem biznisu, može zvučati kao brdo novca, ali njezini odvjetnici tvrde da je to neznatna svotica. Tek toliko da može nastaviti sa stilom života na koji je uz pijanog i agresivnog Johnnyja navikla. Epilog priče lako je pretpostaviti: većina brani zvijezdu, pa tako i bivša supruga i kći. Jer nemoguće je da bi on takav, šarmantan, mračan i duhovit, išao šamarati svoju mlađu suprugu. Skoro da u svakoj kući u kojoj živi neki slavni lik s mnogo mlađom plavušom tu i tamo odjekne šamar. Uostalom, tko je kriv toj gospođici Heard, pitaju se dušebrižnici po društvenim mrežama.

Druge bi bile sretne da ih Johnny gađa mobitelom. Razmažena je. Mnoštvo je toplih poruka Johnnyju: “Ubuduće j**i okolo, ali se ne ženi. Vjenčanje je za siromahe”.

Neki zamjeraju Amber što je slike s natečenim licem objavila nedugo nakon što je Johnnyju umrla mama. I zašto je najprije sve porekla, a tek onda priznala da ju je suprug tukao?! Zbilja je mušičava. Prava žena bi ili odmah rekla sve ili šutjela zauvijek. Kad je ženu iz mog susjedstva suprug zlostavljao, ona se svim silama trudila da to prikrije. Nosila je tamne naočale, šešire, duge haljine. Lik je bio zgodan i bogat - za takvo što treba bar malo otrpjeti. Na kraju su se ipak rastali - on je otišao s drugom. Što se događalo u njegovu novom braku, ne znam. Svakako, za svoje krvave noćne pohode na bivšu nije nikada odgovarao. A što vrijedi za lika koji je živio u mojoj ulici, tisuću puta više vrijedi za Johnnyja Deppa! Naravno da se njega ne prijavljuje. Naravno da su njegovo pijanstvo i nasilje nešto sasvim drugo nego kad se tako ponaša anonimni Joža na zagorskom bregu! Kad je moj drugi ljubimac, pijani Russell Crowe također nečim tvrdim gađao konobara u pomodnom njujorškom hotelu, svi smo mu to oprostili, jer konobar sigurno nije dovoljno brzo trčao s koktelom, pa se naš general Maximus s razlogom razbjesnio. Kad ste zvijezda, ne možete biti mlakonja. Morate biti u izlizanim trapericama, da se vidi kako ste vi “iznad” sve te slave i love. Kako ste normalni, premda ste stalno pijani i drogirani i premlaćujete ženu. A kada vas žena, ta drska, mnogo mlađa manekenka prijavi, naravno da vaši obožavatelji neće biti na strani te poblajhane sponzoruše koja će nakon razvoda biti bogata do kraja života. Baš me zanima što će se dogoditi ako Clooney odalami svoju Amal. Taj se neće dobro provesti, jer žena je odvjetnica i sigurno bi mu uzela vilu na jezeru, motor i sve druge igračke ostarjelog dječaka: zato, George, pripazi, nemoj joj reći ni da su joj noge malo premršave, jer nikad ne znaš na koju je nogu ustala i kada će se nad vas nadviti crni oblak razvoda. No, njoj ništa ne treba, osim par tvojih skupih igračaka i šačica dolara mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:16