SKI PATROLA

NAJBOLJE SLOVENSKO SKIJALIŠTE Taman kad se činilo da je gusto, da je borba za prvo mjesto napeta, Krvavec je iz rukava izvukao nepobjedivi adut

 
 Tomislav Krišto / CROPIX

Imali smo nevjerojatnu sreću toga dana. Sreću vidjeti Krvavec u najboljem izdanju najgore sezone zadnjih 15 godina. Krvavec je, kao i sva slovenska skijališta (a sličnu sudbinu dijele i mnoga koruška), ove zimske sezone ostao suh.

Da stvar bude gora, suh i - topao. Pa je proizvodnja umjetnog snijega bila vraški težak posao. OK, tako je bilo sve do dolaska Skijaške patrole! Nas je dočekalo dvadesetak centimetara superfriškog snijega, idealna temperatura, sunce. I ne samo to, na novoj FIS lokaciji, na stazi na kojoj se do sada nisu održavala međunarodna natjecanja, vozio se Europa kup. Tek toliko da doživimo i tu dimenziju najboljeg slovenskog skijališta. Da, najboljeg sada dvojbe nema. Cerkno je odlično, zgodno, malo, kvalitetno ali - nisko. Krvavec počinje 100 metara iznad najviše točke Cerkna i tu dalje priče nema.

Desetak je staza, nekoliko baš onako izazovnih, pa još par srednje teških kao i onih na kojima će se najbolje snaći skijaši s manje iskustva. I djeca. Od 1400 do skoro 2000 metara, to je već ozbiljna priča. Zvoh, najviši vrh, unatoč jakom vjetru pri vrhu, konačno je radio! Dosta sam puta bio zakinut za tu stazu, Zvoh otprilike radi često kao i Gamsleiten II u Obertauernu.

Ovaj put sve je bilo u pogonu, Krvavec je blistao kao u doba najbogatije zime, recimo one prije dvije godine, kad sam noćio u hotelu Krvavec zatrpan sa skoro 2 metra snijega.

Zagrepčanima je blizak, ne samo kilometarski, dosta ih ovdje stiže na skijaški vikend. Logično je, jer se za sat i pol vožnje stiže na vrlo ozbiljno skijalište na kojem se dva, tri dana može posve fino zabaviti. Smještaj je relativno jeftin, ima nekoliko mogućnosti, ne samo hotel Krvavec, koji, doduše, jest najbolja opcija.

Ski pass

Dnevna - 35 eura

Šestodnevna - 163 eura

Škola skijanja na platou na 1400 metara radi kvalitetno, tu je i dobro opremljeni rent, restorana je nekoliko, žičare efikasne. Nema puno mjesta za prigovor, Krvavec je dobar i turistima i natjecateljima koje smo pratili na veleslalomu Europa kupa. Još da se naša Leona Popović nije ozlijedila u drugoj vožnji, bio bi to savršeni skijaški dan na Krvavcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:16