OTEŽANO PREGLEDAVANJE

AKO KORISTITE FIREFOX ZA SURFANJE INTERNETOM, VJEROJATNO STE ZAMIJETILI TEHNIČKE PROBLEME Gotovo svi 'add-onovi' preglednika prestali funkcionirati

Ilustracija
 Profimedia, Alamy
 

Ako ste jutros otvorili Firefox, jedan od dvaju najpopularnijih internetskih pregleda na svijetu, i otkrili da su vam sve ekstenzije blokirane ili iz nekog razloga ne rade, niste jedini. I niste ništa krivo napravili.

Iz tvrtke obavještavaju da se radi o tehničkom problemu koji je spontano onemogućio rad gotovo svih Firefoxovih ekstenzija, piše Techcrunch.

Sve ekstenzije koje ste aktivirali vidljive su na drugom mjestu, a uz njih stoji obavijest da ‘ih Firefox ne može provjeriti te su zato onemogućene’.

Problem je prijavljen tijekom noći po hrvatskom vremenu, a prema objavama iz Firefoxa, nastao je u isteklom sigurnosnom certifikatu ugrađenom u preglednik, tako da sama reinstalacija neće pomoći. Pokušate li, doćekat će vas poruka da je došlo do greške.

Drugim riječima, do daljnjega ne funkcioniraju 'add-onovi' poput onih za blokiranje reklama.

Na forumu kompanije Caitlin Neiman, zadužena za komunikaciju na društvenim mrežama, napisala je:

- Primili smo izvještaj da sigurnosni certifikat za Firefox uzrokuje probleme u radu ekstenzija te da ih se ne može instalirati. Naš tim aktivno radi na rješavanju problema. Čim dobijemo više informacija, obavijestit ćemo vas o tome.

U međuvremenu oglasio se i Firefox na Twitteru.

- Žao nam je zbog problema koje imate s add-onovima! Činimo sve da riješimo problem i o svemu ćemo vas obavještavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:23