DJELOMIČNO FUNKCIONALNE

APLIKACIJE U VLASNIŠTVU FACEBOOKA BORE SE S TEHNIČKIM PROBLEMIMA Rutinska održavanje aktivaciralo problema koji onemogućava dijeljenje slika i videa

People are silhouetted as they pose with mobile devices in front of a screen projected with a Facebook logo, in this picture illustration taken in Zenica October 29, 2014. Facebook Inc warned on Tuesday of a dramatic increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter, slicing a tenth off its market value. Facebook shares fell 7.7 percent in premarket trading the day after the social network announced an increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS LOGO) - RTR4C0V5
Dado Ruvic / REUTERS

Mobilne aplikacije Facebook, WhatsApp, Instagram i (Facebook) Messenger, sve u vlasništvu tehnološkog giganta Facebooka, tijekom cijele se srijede bore s tehničkim poteškoćama te se često ruše, piše Business Insider.

Prema internetskoj stranici DownDetector, problemi sa spomenutim aplikacijama počeli su u srijedu u ranim popodnevnim satima po hrvatskom vremenu.

Korisnici na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država, u Londonu, Parizu i Meksiku te u Južnoj Americi i diljem Europe najviše se muče s Facebookom.

Engadget piše da korisnici WhatsAppa ne mogu slati fotografije, videe i glasovne poruke te da druge aplikacije povremeno nisu u potpunosti funkcionalne. Variety pak navodi da korisnici Facebooka ne mogu dijeliti fotografije, videe i datoteke.

"Tijekom jedne naše rutinske operacije održavanja, aktivirali smo problem koji nekim korisnicima otežava učitavanje i slanje fotografija i videa. Radimo na tome da sustav vratimo u potpuno funkcionalno stanje i ispričavamo se na neugodnostima", rekao je u kasnim večernjim satima predstavnik Facebooka. Instagram se također ispričao svojim korisnicima koji tijekom srijede nisu mogli slati fotografije i videe.

Iz Facebooka nisu rekli kada očekuju da će se situacija riješiti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo