NOVO RUHO

GOOGLE PLANIRA RADIKALNO PROMIJENITI SVOJU STRANICU Poznati jednostavni dizajn dobit će prvu značajniju nadogradnju od 1996. godine

File photo dated 27/01/16 of a Google logo on the screen of a mobile phone, as the company will discover if it has surpassed Apple as the most valuable company in the world when the stock markets reopen., Image: 272931175, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Doba kada je manje bilo više za Google je završilo. Internetski pretraživač koji je tijekom godina izrastao u tvrtku koja nudi cijeli niz digitalnih usluga najavio je da će njegova početna stranica doživjeti redizajn - prvi od 1996. godine.

The Guardian piše da će promjena biti radikalna te će se na stranici uskoro moći pronaći vijesti i druge korisne informacije.

Googleove mobilne stranice ove sadržaje imaju još od 2012. godine te se razumije da je ovaj korak prema izjednačavanju stolnog i mobilnog sučelja.

Tvrtka je u srijedu najavila da će svoju početnu stranicu dodatno prilagoditi korisnicima uz pomoć tehnologije Google Now i naprednih algoritama za strojno učenje.

'Na stranici ćete moći vidjeti sportske rezultate i videe najboljih poteza, najnovije vijesti, zanimljive videe, najnovija glazbena izdanja, priče koje biste mogli pročitati i još puno toga. Početna će se stranici krojiti prema vašoj interakciji s Googleom te uz pomoć trendova iz cijelog svijeta, ali i vaše uže geografske regije', rekla je Shashi Thakur, potpredsjednica za inženjerstvo u Googleu.

Korisnici će također moći slijediti teme i vijesti iz filma, glazbe, sporta i drugih tema direktno iz rezultata.

Google je već jednom pokušao uvesti osobnu dimenziju u svoj pretraživački servis u obliku iGoogle stranice. Ta je usluga pokrenuta 2005. godine, međutim ukinuta je 2013. godine u studenom. Doduše, iGoogle se prikazivao samo onima koji su se prijavili na tu posebnu varijantu Googleove početne stranice.

Google je rekao da će nove dodatke na početnoj stranici korisnici u SAD-u dobiti odmah, a da će ih ostatak svijeta dobiti tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo