NEZGODAN KVAR

GREŠKA NA FACEBOOKU OBJAVE 14 MILIJUNA KORISNIKA UČINILA JAVNIMA Ljudi su četiri dana objavljivali sadržaj ne znajući da ga mogu vidjeti svi korisnici

 Kim Hong-Ji/File Photo / REUTERS

Postoji mogućnost da je kvar na društvenoj mreži Facebook privatne objave 14 milijuna korisnika učinio javnima, piše BBC.

Tvrtka upozorava da je kvar objavama promijenio postavku privatnosti iz "samo za prijatelje" ili "prijatelje mojih prijatelja" u "javno" odnosno "za sve". "Željeli bismo se ispričati za ovu grešku", rekla je Erin Egan, Facebookova šefica za privatnost.

Korisnici čijim su objavama greškom promijenjene oznake za privatnost bit će obaviješteni o tome putem Facebookovog Newsfeeda.

"Nedavno smo otkrili kvar koji je objave korisnika učinio javnima, bez obzira na to što su oni htjeli taj sadržaj objaviti ne drukčiji način", rekla je Egan. "Kvar smo popravili te smo počeli javljati ljudima koje je kvar pogodio da pregledaju sve svoje objave koje su objavili dok je sustav objava nije bio do kraja ispravan."

"Samo da bude jasno, kvar nije promijenio objave koje su korisnici objavili prije. Oni su tada mogli najnormalnije odrediti tko će vidjeti njihovu objavu. Željeli bismo se ispričati za ovu grešku", dodala je Egan.

Kvar je bio aktivan od 18. do 22. svibnja, a objave nastale tijekom tog perioda korigirane su tek 27. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:28