IMITACIJA KAO OBLIK LASKANJA

INSTAGRAM PONOVNO KOPIRA SNAPCHAT, UVODI NOVE OPCIJE Korisnici će se moći javljati uživo te će moći drugim korisnicima slati jednokratne video poruke

 Instagram / INSTAGRAM

Kaže se da je imitiranje najuzvišeniji oblik laskanja i ako je to istina, Instagram (i njegov vlasnik Facebook) toliko laskaju Snapchatu da bi im možda trebalo biti i malo neugodno.

Instagram je naime u ponedjeljak najavio da uvodi dvije nove mogućnosti za svoje korisnike, piše Wired. Tvrtka će tako omogućiti svojim korisnicima da svoje Priče ('Stories') obogate prijenosima uživo, a ne samo unaprijed snimljenim videima te da drugim korisnicima putem direktnih poruka šalju videe koji nestaju nakon što ih se jednom pogleda.

S ove dvije nove korisničke opcije Instagram nadograđuje Priče te nedvosmisleno najavljuje da želi preuzeti primat u komuniciranju kratkim i zabavnim videima. Ako je suditi po brojkama, Priče polako ali sigurno rastu. Prošlog je kolovoza 100 milijuna ljudi koristilo Priče, što je jedna petina ukupnih dnevnih korisnika Instagrama i svega 50 milijuna manje od toliko željenih Snapchatovih 150 milijuna dnevnih korisnika.

Integracijom prijenosa uživo, Instagram je napravio korak naprijed u odnosu na Snapchat. Facebook je tijekom ove godine puno pozornosti posvetio prijenosima uživo pa ovaj potez Instagrama nije iznenađujuć. Ono što Instagramove prijenose uživo diferencira u odnosu na Facebookove je da ih se ne može poslije gledati.

Video poruke koje se šalju direktno korisniku s druge strane funkcioniraju na isti način kao Snapovi unutar Snapchata. Možete ih pogledati samo dva puta prije nego što zauvijek odlaze u nepovrat.

'Kada prenosite uživo nema montiranja i sve je stvar trenutka, a mnogi Instagramovi korisnici žele videe tako međusobno dijeliti', rekao je Gabe Madway za Wired. 'Smatrali smo da ima smisla integrirati prijenose uživo u Priče jer je to mjesto na Instagramu gdje se takav sadržaj dijeli.'

Između Facebookovih prijenosa uživo koji se kasnije mogu pregledati neograničeno mnogo puta i Instagramovih koji nestaju čim prijenos prestaje, Facebook je poprilično dobro pokrio ponudu svojim korisnicima pa makar se i radilo o klonovima Snapchatovih opcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:02