'NOA N10' BY HANGAR 18

NOVI VELIKI USPJEH KOPRIVNIČKE TVRTKE Prvi uređaj nakon iPhonea X sa zaslonom od ruba do ruba prepoznavat će vam lice

 

Koprivnička tvrtka Hangar 18 definitivno je postala jedan od najambicioznijih svjetskih proizvođača pametnih telefona iz takozvanog B segmenta, koji predstavlja uređaje iz srednjeg i nižeg cjenovnog razreda. Naime, nakon što su među prvima u taj segment uveli trend izduljenih ekrana s minimalnim bridovima oko zaslona s modelom Noa N8, za predstojeći sajam Mobile World Congress (MWC) u Barceloni najavljuju još napredniji uređaj.

Riječ je o pametnom telefonu Noa N10, za koji iz Hangara 18 navode da je “zapravo prvi uređaj sa zaslonom “od ruba do ruba” nakon što je predstavljen na pametnom telefonu iPhone X”. Pod time se referiraju na činjenicu da je zaslon Noina novog uređaja rastegnut preko skoro cijelog prednjeg dijela telefona.

Čak ima i onaj notorni “usjek” na gornjem rubu ekrana kakav ima iPhone X i u kojemu su smješteni prednja kamera i senzori. Prilično je manji od onoga kod iPhonea i veći od onoga kod Essential PH-1 (telefona koji nije dostupan u Hrvatskoj). Doduše, za razliku od iPhonea X zaslon Noe N10 ne proteže se sasvim do donjeg ruba telefona, nego dolje ima tanki brid.

Bilo kako bilo, sudeći po fotografijama riječ je o izuzetno privlačnom telefonu, za koji je Noa uvela i vrlo atraktivnu plavu boju. Ekran u LCD tehnologiji imat će dijagonalu od 6,2 inča i Full HD rezoluciju (2160 X 1080 piksela) te će imati izduljeni omjer stranica 18:9. Posebno je impresivno što će kućište telefona biti izrađeno od keramike, što je praktički nečuveno u cjenovnom rangu koji ne bi trebao prelaziti 300 eura.

Što se tiče specifikacija, Noa N10 imat će osmojezgreni procesor MediaTek MT6763, 4 gigabajta RAM-a, 64 gigabajta interne memorije proširive karticama, bateriju kapaciteta 3600 mAh i operativni sustav Android 8.0 Oreo. Telefon će također biti dual SIM uređaj i bit će opremljen DTS tehnologijom zvuka.

Što se tiče kamere, N10 će imati dvostruku kameru sa Sonyjevim 16-megapikselnim senzorima IMX 499, koja će pomoću tehnologije poznate kao “oversampling” moći kreirati fotografije veličine do 80 megapiksela. Prednja kamera, također sa 16-megapikselnim senzorom, podržavat će “Face ID”, dakle, otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:14