KRAJ RAZMJENE

Ugašena najpopularnija torrent tražilica: BTjunkie dobrovoljno zatvorio stranicu nakon sedam godina rada

 Screenshot

Jedna od najvećih torrent tražilica na svijetu, BTjunkie , ugasila je svoju stranicu nakon sedam godina djelovanja. Stranica je ugašena doborovoljno, ali za pretpostaviti je kako je do te odluke došlo zbog prijetnje tužbama zbog kršenja autorskih prava, slično kao što se dogodilo i u slučaju Megauploada .

- Prijatelji, ovo je kraj puta. Ova odluka nije donesena olako, ali smo dobrovoljno odlučiti ugasiti stranicu. Godinama smo se borili za vaše pravo na komunikaciju, ali vrijeme je da krenemo dalje. Ovo je bilo iskustvo života, želimo vam sve najbolje! - poručili su administratori BTjunkiea.

Torrent stranice diljem interneta su u sve većoj ugrozi zbog kritika da se bave ilegalnom distribucijom sadržaja. Obrana koju su do sada koristile, a ta je da one same ne razmjenjuju ništa, već isključivo sami korisnici, očito više nije dovoljna.

I dok torrenti sve više gube svoje mjesto pod suncem, već se pojavila njihova zamjena - magneti, malene linije koda koje uopće ne zahtijevaju server koji bi se pokrenula razmjena podataka među korisnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:01