USPJEH IZ VEDRA NEBA

VIDEO: OVO JE NAJGLEDANIJI KANAL NA CIJELOM YOUTUBEU Prepoznajte li ove ruke i znate li što rade?

 YouTube / YouTube

Upita li vas netko koji je najgledaniji YouTube kanal, teško da ćete ponuditi točan odgovor. Naime, nije u pitanju neka pop ili rock zvijezda, niti gamer PewDiePie koji je uobičajeno na vrhu ove liste.

Prošli je mjesec titulu najgledanijeg YouTube kanala, s više od 400 milijuna pregleda, ponio DC Toys Collector – kanal koji se donedavno zvao DisneyCollector.

Roditelji predškolske djece jako dobro znaju o čemu je riječ, jer njihovo, od malih nogu informatički spretno potomstvo, odavno gleda bezbrojne snimke otvaranja raznih igračaka na ovakvim YouTube kanalima.

DC Toys Collector i brojni drugi, slični kanali, vrlo su jednostavni i naprosto neodoljivi klincima. Gledatelji u kadru vide ruke koje raspakiravaju Kinder jaja i slične igračke dok u se u pozadini čuje glas autora ili autorice koji komentiraju igračke i slatkiše.

Vlasnica najgledanijeg kanala navodno je 21-godišnja Melissa Lima, Brazilka koja živi u američkoj saveznoj državi New York.

Melissin uspjeh kopirali su mnogi pa danas postoji na stotine kanala koji se bave dječjim igračkama. Neke od njih otkupio je Maker Studios, najmoćnija YouTube producentska kuća koja je početkom ove godina prodana Disneyju za 500 milijuna dolara.

Maker je prigrabio pet takvih kanala. Osim gledanosti, razlog je alternativni način reklamiranja igrački, pogotovo u predbožićnom razdoblju. Djeca sve manje gledaju televiziju, ali sve više vremena provode na YouTubeu pa je logično da se proizvođači igračaka žele reklamirati i na taj način.

Maštovito nalakirani nokti koji otvaraju igračke do sada su bili poznati isključivo roditeljima i njihovoj djeci, ali DC Toys Collector i slični YouTube kanali uskoro bi mogli postati daleko poznatiji, a samim tim i utjecajniji te profitabliniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:20