VIZIJA BUDUĆNOSTI

VIDEO Spektakularnom akcijom prezentiran 'Google Glass': Padobranci uskočili na konferenciju!

 Google+
Google Glass je projekt čiji je konačni cilj zaobići upotrebu pametnih telefona, tableta i sličnih uređaja, te informacije projicirati direktno pred oko korisnika

SAN FRANCISCO - Internetski div Google predstavio je svoju viziju budućnosti kroz projekt Google Glass na konferenciji za proizvođače softvera u srijedu u San Franciscu, u sklopu svoje Google I/O 2012 konferencije.

Google Glass, o kojem smo već pisali, projekt je čiji je konačni cilj zaobići upotrebu pametnih telefona, tableta i sličnih uređaja, te informacije projicirati direktno pred očima korisnika, uz pomoć posebnih naočala koje u sebi imaju integrirane kamere i mikrofone.

Suosnivač Googlea Sergey Brin iznenadio je okupljene kada je prekinuo prezentaciju o društvenoj mreži Google+ koju je u tom trenutku držao podpredsjednik Googlea Vic Gundotra (koji je kasnije rekao kako je to bio njegov ‘Taylor Swift trenutak’).

Brin je objasnio kako je plan za njegovu prezentaciju ‘vremenski vrlo osjetljiv’ i pitao okupljene da li bi htjeli vidjeti demonstraciju Google Glass-a.

Kada se na ekranu pojavio prijenos uživo sa padobrancima u cepelinu iznad Google I/O zgrade u San Francisku, svi su shvatili zašto je prezentacija ‘vremenski osjetljiva’.

Svi paDobranci imali su na sebi nove Google Glass naočale, te su oformili ‘hangout’ na kojem su se istovremeno vidjele snimke iz prvog lica svakog od padobranaca.

Nakon što su padobranci sletjeli na zgradu, biciklima su se dovezli do njenog ruba, odakle su se spustili koristeći užad, te su potom, ponovno na biciklima, projurili kroz predvorje zgrade i stigli na samu prezentaciju.

Google Glass naočale ponuđene su proizvođačima softvera prisutnima na konferenciji za 1500 dolara po komadu, a široj javnosti bit će dostupne u prvoj polovici iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:36